Naar inhoud

Taxshift

Bent u Acerta klant?

Dan bieden wij u een gratis rapport op maat aan waarin we reeds berekenden hoe uw totale kosten de komende jaren zullen dalen.

Vraag het rapport aan via uw vertrouwd aanspreekpunt. 

Wat betekent de taxshift voor u?

De Belgische arbeidsmarkt gaat gebukt onder een van de hoogste percentages van belastingen op arbeid. Hierdoor hebben de Belgische werkgevers het moeilijk om personeel in dienst te houden, laat staan bijkomende jobs te creëren. We verliezen zo aantrekkelijkheid voor buitenlandse ondernemers. Niet alleen de Belgische werkgevers vragen om voordelige tarieven, ook de werknemers verwensen de percentages die ze moeten afstaan.

Het was dan ook al lang duidelijk dat er een verschuiving diende te gebeuren van de lasten op arbeid.  Die verschuiving kreeg de klinkende naam taxshift en kwam er door een akkoord binnen de federale regering midden oktober.

Hoewel de informatie die u hieronder vindt gebaseerd is op ontwerpteksten en er dus nog heel wat zaken kunnen gebeuren, is het toch al mogelijk de voornaamste tendensen op een rijtje te zetten.

Als sociaal secretariaat informeren wij u graag over de gevolgen die deze taxshift met zich meebrengt. Voor u als werkgever, maar ook voor uw personeel. U kan de meest actuele informatie hier steeds terugvinden.

Werkgevers

Werknemers

Resultaat

Taxshift simulatietool

Bereken wat de taxshift u zal opleveren. Download onderstaande excel file, vul enkele gegevens in en ontdek hoe veel minder u zal moeten betalen.
 Info over de simulatie
Contacteer Acerta

Stel uw vraag

Voor Acerta klanten

Wij berekenden reeds hoe uw kosten zullen dalen de komende jaren. Vraag uw gratis rapport aan via uw vertrouwd aanspreekpunt.