Naar inhoud

Kinderbijslag

Uw kind studeert – Recht op kinderbijslag voor jongeren tussen 18 en 25 jaar

Niet indexering van gezinsbijslag in VlaanderenIn de kijker

Niet indexering van gezinsbijslag in Vlaanderen
Op 1 juni 2017 dient zich een indexering aan van de sociale uitkeringen.

Lees hier meer.

Nieuw kinderbijslagsysteem vanaf 01/01/2019 - gevolgen van de 6de staatshervorming

 

Stel een vraag

T: 078 15 92 99

contact.kbf@acerta.be

Contact

Klik hier voor de contactgegevens van het Acerta-kantoor in uw buurt. 

Wie zijn we?

Acerta Kinderbijslagfonds maakt deel uit van de Acerta-groep. 

Acerta is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. De groep ondersteunt de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces met Acerta Ondernemingsloket, Acerta Sociaal Verzekeringsfonds, Acerta Sociaal Secretariaat, Acerta Public, Acerta Kinderbijslagfonds en Acerta Consult.

De groep is met Acerta Consult en Kern Selection ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. 

Wat doen we?

Heeft u kinderen? Dan heeft u ook recht op kinderbijslag. Uit ervaring weten we echter dat dit 'recht' heel wat vragen oproept. 

Acerta Kinderbijslagfonds geeft u snel antwoord op al uw vragen over kinderbijslag en andere toeslagen. Wij zorgen voor de stipte en correcte uitbetaling van de gezinsbijslag. Uw contactpersoon ondersteunt, begeleidt en denkt met u mee. Wij volgen de veranderingen in de wetgeving op de voet en zorgen ervoor dat uw kinderbijslagverplichtingen correct en tijdig geregeld zijn.

Werkgevers met hun specifieke vragen over kinderbijslag kunnen ook terecht op het klantenportaal van acerta.be of worden op de hoogte gehouden via een speciale nieuwsbrief.
Aandacht! Internetfraude Phishing

Steeds vaker proberen criminelen via internet persoonlijke informatie te verkrijgen.

Recent kreeg een kinderbijslagfonds ook te maken met deze vorm van criminaliteit. De phishing e-mail was zogenaamd afkomstig van ‘Votre CAF’ met als onderwerp ‘Vos droits de paiements’. De bedoeling was om bankgegevens van de betrokkene te achterhalen.
De kans bestaat dat het niet om een alleenstaand geval gaat.

Wij raden U dan ook aan op te letten met het overmaken van vertrouwelijke gegevens. Uw kinderbijslagfonds zal U immers nooit telefonisch of per e-mail om een bankrekeningnummer vragen. Wij vragen uw bankgegevens enkel op via een formulier, genaamd "mod W".