Vorige

Succesvol starten doe je via de Starters academie

29 maart 2021 Tessa Huybrighs Starters

De Starters academie van Acerta, dat is een reeks korte, gratis online workshops die jou klaarstomen voor de opstart van je eigen zaak. Schrijf je in voor één of meerdere webinars die jou boeien en voor jouw activiteit van belang zijn.

Leestijd: Later lezen?

Workshop ‘Je opstart als zelfstandige’

Je hebt de knoop doorgehakt: je bent klaar om van start te gaan als zelfstandige! Tijdens het webinar Je opstart als zelfstandige loods ik jou graag doorheen alle to do’s. Hieronder licht ik een tipje van de sluier op:

1. Bereid je opstart goed voor

Heel wat starters beginnen onvoorbereid aan het startersavontuur. Nochtans is er een sterk verband tussen de voorbereiding en het succes van een ondernemer. Stel jezelf daarom de juiste vragen: Welk startkapitaal heb ik nodig? Is mijn businessplan in orde? Heb ik voldoende aandacht besteed aan de marketing van mijn zaak? Ga ik een accountant inschakelen, of doe ik de boekhouding zelf? Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens de Starters academie krijg je een klare kijk op al deze verschillende aspecten.

2. Breng alle formaliteiten in orde

Yep, bij de opstart en uitbouw van je onderneming komt heel wat papierwerk kijken. Daar kan je niet omheen. Zo moet je langs een ondernemingsloket passeren en je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Misschien moet je zelfs een btw-nummer activeren. Samen overlopen we alle formaliteiten, zodat je zeker niets over het hoofd ziet.

3. Go for it!

Heb je voorgaande stappen in orde gebracht? Proficiat, dan ben je nu officieel zelfstandige! Je kan ervoor kiezen om op te starten in hoofdberoep of in bijberoep. Deze keuze heeft een impact op je sociale rechten als zelfstandige en de sociale bijdragen die je driemaandelijks betaalt.

4. Groei, groei, groei

Het enige wat jou nu rest te doen, is groeien. Denk je eraan op termijn personeel aan te werven? Ook daarin ondersteunen we jou met plezier.

Andere thema’s die aan bod komen tijdens de Starters academie

Mijn collega’s en ik nodigen je ook graag uit voor volgende webinars:

Je businessplan

De weg naar succes start met een goed plan. Geef je businessplan vorm tijdens dit webinar.

Je financieel plan

Time is money. En een sterk financieel plan kan je heel wat centen besparen. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op financiële termen als winst, omzet, prijszetting en kapitaal.

Je marketingplan

Als starter wil je jouw producten of diensten zo goed mogelijk in de markt zetten. Met een doordacht marketingplan ben je verzekerd van een vliegende start.

Digitale marketing voor starters

Online scoren bij je doelgroep? Dan heb je een sterke digitale strategie nodig. Dit webinar, dat in samenwerking met Google Digitaal Atelier wordt georganiseerd, helpt jou daarbij.

Je business idee

Een geniaal idee alleen volstaat niet. Vergroot daarom je kansen op succes en werk je idee grondig uit, met behulp van het Business Model Canvas (BMC).

Sales Academy

Je hebt een sterk product en/of een fantastische dienst, maar kan je het ook aan de man of vrouw brengen? De kneepjes van het verkoopvak leer je tijdens dit webinar.

Ontdek de Starters academie

Meer over de Starters academie en ons aanbod voor starters? Check de pagina en ontdek antwoorden op al jouw startersvragen, kortingen en partnersdeals, en zoveel meer. Acerta is er voor jou met advies op maat en handige tools en simulaties, om jou een duwtje in de rug te geven.

Schrijf je in

Deel dit artikel

Tessa_Huybrighs

Geschreven door Tessa Huybrighs

Expert Eerste Lijn S&Z

Gerelateerde artikels

Wonen op kosten van je vennootschap
Starters

Wonen op kosten van je vennootschap

12 april 2021

Als starter een eerste woning aankopen brengt al snel enkele vragen met zich mee. Ga je bouwen of kopen? Indien kopen, doe je dit privé of met je vennootschap? De twee opties hebben beiden hun voor- en nadelen, maar waar kies je nu best voor?

Lees meer
Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep
Starters

Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep

10 maart 2021 Els Schellens

In 2020 zijn er heel wat meer zelfstandigen gestart in de bouwsector dan in 2019. In België waagden 7% meer zelfstandigen de stap in de sector, maar dan vooral in bijberoep. De bouwsector doet het daarmee niet zo slecht.

Lees meer
Je eigen zaak starten? Met deze tien tips wordt het een succes!
Starters

Je eigen zaak starten? Met deze tien tips wordt het een succes!

05 maart 2021

Als beginnende ondernemer kan je alle steun en advies goed gebruiken om slimme keuzes te maken voor je business en je financiering.

Lees meer