Vorige

Aan de slag gaan waar de nood hoog is? Werknemers zeggen "ja"

04 november 2020 Kathelijne Verboomen Werkgevers

Tijdelijk werken bij een ander bedrijf of een andere organisatie? Een goed idee, volgens twee op drie werknemers. Vooral in de zorgsector is het potentieel van het delen van werknemers tussen bedrijven en sectoren enorm groot in deze tijden. Acerta heeft daarom samen Mederi een overkoepelend initiatief gelanceerd voor de zorgsector.

Leestijd: Later lezen?

Werknemers inzetten waar de nood hoog is

Het potentieel van een uitwisseling van personeel, of het ‘delen van werknemers’, is enorm groot. In de zorgsector bijvoorbeeld, waar er een enorme druk is op het zorgpersoneel. Acerta heeft daarom samen Mederi een overkoepelend initiatief gelanceerd voor de zorgsector. De job van een verpleeg- of zorgkundige kan je immers niet zomaar overnemen. Met het platform ‘Bridge’ kunnen zorgverleners (zowel loontrekkend als zelfstandigen) binnen enkele dagen gedeeld worden over zorgorganisaties heen. Want mogelijks zijn er zorgverleners die toch nog wat uren tijd hebben of bijvoorbeeld in het weekend ruimte hebben om tijdelijk de brug te slaan naar de organisatie waar de nood hoog is.

Via Bridge brengt Acerta dus de vraag naar zorgpersoneel in kaart, alsook de beschikbare profielen. Wanneer er een ‘match’ is tussen een profiel dat een bepaalde zorgorganisatie zoekt en een beschikbaar profiel, zorgt Acerta ervoor dat de zorg- of verpleegkundige er tijdelijk aan de slag kan gaan. Dat gebeurt natuurlijk op volledig vrijwillige basis, het is aan de zorg- en verpleegkundige om te beslissen voor welke formule hij of zij wil gaan. Het netwerk van Mederi bekleedt hierin een sleutelpositie omdat het enerzijds vacatures van zelfstandige zorg- en verpleegkundigen migreert naar het platform, en anderzijds beschikt over een link naar de noden in zorgcentra.

Twee op drie bereid om tijdelijk elders te werken

Twee op drie werknemers zijn bereid om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan als dat nodig zou zijn. Wanneer hun eigen bedrijf in financiële moeilijkheden komt, of omdat er elders nood is aan extra werkkrachten bijvoorbeeld. Toch zijn er enkele voorwaarden aan gekoppeld. Ze willen hun verworven rechten (loon- en arbeidsvoorwaarden) niet opgeven, en verwachten wel dat ze terug naar hun oorspronkelijke werkgever kunnen gaan na de uitwisseling.

Wanneer we kijken naar het profiel van werknemers die bereid zijn om elders te werken, dan zien we dat het vooral om werknemers gaat die tewerkgesteld zijn in een sector die het moeilijk heeft. Denk maar aan de telecommunicatie (83%), de reclame- en eventsector, de horeca en toeristische sector. Niet onlogisch, als je weet dat heel wat werknemers uit die sectoren lange tijd in tijdelijke werkloosheid hebben gezeten, of nog steeds zitten.

Uit een bevraging van Acerta blijkt trouwens dat ook 40% van de werkgevers het ziet zitten om personeel uit te wisselen, zolang de praktische zaken en administratieve formaliteiten in orde zijn.

Nieuwe horizonten verkennen

Sommige werknemers (63%) willen ook graag in een ander bedrijf aan de slag om nieuwe dingen bij te leren, of om een bore-out te vermijden (62%). En daar hebben ze gelijk in, want een tijdelijk traject bij een andere werkgever heeft een positief effect op de (talent)ontwikkeling en persoonlijke groei. Bovendien geeft het ook mentale rust aan werknemers die momenteel door de coronacrisis weinig perspectief hebben op de toekomst.

Deel je werknemers met andere werkgevers

Pak je personeelsoverschot of -tekort aan door je werknemers tijdelijk uit te wisselen met een andere werkgever. Meer informatie vind je op ons deelplatform Bridge, of herbekijk ons webinar.

Platform Bridge Webinar

Deel dit artikel

Acerta_Kathlijne_Verboomen

Geschreven door Kathelijne Verboomen

Director Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Tijdelijke werkloosheid verminderen of bijkomend aanwerven? Op deze steun kan je rekenen
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid verminderen of bijkomend aanwerven? Op deze steun kan je rekenen

10 juni 2021 Nele Mertens

Er komt een algemene steunmaatregel die in principe voor alle werkgevers zou kunnen gelden. De steun zou de vorm aannemen van een vermindering op de factuur aan RSZ-bijdragen en is gericht op een relance van onze economie.

Lees meer
Terugkeermomenten vanaf 9 juni 2021 mogelijk
Werkgevers

Terugkeermomenten vanaf 9 juni 2021 mogelijk

08 juni 2021 Inge Verdonck

Vanaf 9 juni 2021 zijn er terugkeermomenten voor werknemers met een telewerkbare functie. De toepasselijke regelgeving verscheen nu ook officieel in het Belgisch Staatsblad.

Lees meer
Terugkeer naar de werkvloer, wat met de mobiliteit van je medewerkers?
Werkgevers

Terugkeer naar de werkvloer, wat met de mobiliteit van je medewerkers?

04 juni 2021 Ellen Van Grunderbeek

Vanaf 9 juni mag je terugkeermomenten voor je medewerkers organiseren. De gedeeltelijke terugkeer naar de werkvloer zorgt voor andere mobiliteitskeuzes bij je werknemers. We overlopen mobiliteitsoplossingen en jouw verplichtingen i.v.m. jouw tussenkomst in de kosten van het woon-werkverkeer van je medewerker.

Lees meer