Vorige

Acerta Academy als antwoord op arbeidskrapte

19 september 2018 Werkgevers

Uitgebreide vacatures met haarfijn omschreven competenties en kennis zijn passé. De arbeidsmarkt verandert razendsnel en zo ook de nodige competenties die jij van jouw medewerkers verwacht. Rekruteren op (onontgonnen) talent, flexibiliteit en motivatie: dát is de sleutel tot succes. Eens je die profielen gevonden hebt, stoom je ze best zelf klaar. Dat was het idee toen Acerta in 2016 de Payroll Academy opstartte. Intussen gaat deze week de 3e succesvolle editie van de Payroll Academy van start én wordt er gewerkt aan een brede ‘Acerta Academy’. Naast payroll zal de Acerta Academy ook focussen op de divisies starters en zelfstandigen en consult. Julie Fobe, Talent Director bij Acerta, licht toe hoe geïntegreerde leertrajecten een antwoord bieden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt.

Leestijd: Later lezen?

Stoom onvindbare profielen zelf klaar

Meer dan 7 op 10 werkgevers hebben last van de arbeidskrapte. In 11% van de gevallen vindt de werkgever hier geen oplossing voor en kan hij de vacatures waarvoor hij werk heeft niet invullen. De Acerta Academy biedt een antwoord op die arbeidskrapte waar ook Acerta mee worstelt. Opleidingen en trainingstrajecten zijn niet enkel een motivator voor medewerkers, het is ook dé manier om profielen die onvindbaar zijn op de markt, zelf klaar te stomen. De keerzijde is dan wel om de 100% match tussen persoon en vacature los te laten. Dat is ook het centrale principe van de Acerta Academy. We rekruteren schoolverlaters of kandidaten met beperkte relevante ervaring maar met veel potentieel, een positieve ingesteldheid en een perfecte fit met de bedrijfswaarden. De kandidaten worden dus eerst grondig gescreend, en pas daarna verwelkomd bij Acerta voor de start van hun traject.

Verhoog de kans op succesvolle rematching

De Acerta Academy kenmerkt zich door een intensief coachingstraject van 2 jaar met enkele verdiepingsfases. De theoretische en technische opleidingen worden vrijwel onmiddellijk in de praktijk gebracht, onder meer door het toevoegen van een stageperiode in onze kantoren en/of bij klanten. Daarnaast worden de trainees intensief gecoacht en opgeleid in andere vaardigheden zoals projectmanagement, klantgerichtheid en attitude.   
Typerend aan onze aanpak is ook het flexibel inzetten van onze trainees in verschillende kantoren, met een divers takenpakket en klantenportefeuilles. Dit garandeert een brede en duurzame inzetbaarheid naar de toekomst toe. In een arbeidsmarkt die constant evolueert, is het als organisatie uiteraard een must om wendbaar te zijn. Het loont dus zeker om in deze context te rekruteren op motivatie en flexibiliteit en niet te vertrekken vanuit rigide functieomschrijvingen.

Zorg voor binding met je organisatie

De Acerta Academy biedt schoolverlaters of mensen die zich willen heroriënteren een unieke kans op de arbeidsmarkt. We merken immers dat veel werkgevers zich tijdens hun zoektocht in eerste instantie laten leiden door ervaring, waardoor het voor kandidaten net iets moeilijker is om een kans te krijgen. Maar ook voor ons als werkgever is het een mooie opportuniteit om talent binnen te halen. Het beste van beide werelden wordt gecombineerd in een uniek betaald leertraject. Dankzij de professionele en persoonlijke begeleiding gedurende het traineeship en daarna, ligt het engagement van deze medewerkers ook erg hoog. En dat is niet onbelangrijk, want de juiste talenten aantrekken is één zaak, maar die unieke talenten effectief behouden is de échte kunst.

Op zoek naar een eerste werkervaring?

Ben je recent afgestudeerd en op zoek naar een eerste werkervaring? Dan is dit leertraject op je lijf geschreven! 

Solliciteren kan hier

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Individueel opleidingsrecht: hoe zit dat juist?

02 april 2024
Annelies Baelus

Sinds begin dit jaar hebben werknemers recht op vijf individuele opleidingsdagen per jaar. Een mooi initiatief dat werd opgelegd door de Arbeidsdeal. Hoe maak je nu concreet werk van deze opleidingsdagen en wat zijn de voordelen?

Lees meer
Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Buitenlandse werknemers inzetten in de zorgsector: positieve trend

14 maart 2024
Sabine Goossens

De zorgsector maakte de laatste jaren een heuse stap voorwaarts wat het aanwerven van werknemers met een niet-Belgische nationaliteit betreft. Daar waar knelpuntberoepen een uitdaging vormen, brengt dit type van rekrutering enkel voordelen.

Lees meer