Vorige

Acerta Podcast: laat je inspireren tot een stevig hr-beleid

19 april 2021 Werkgevers

Op zoek naar een hr-podcast die je blik verruimt, toekomstgericht is en gebaseerd op feiten? Zoek niet verder, want je hebt het gevonden: met de Acerta Podcast schaaf je al luisterend je kennis bij. Waar en wanneer je maar wil.

Leestijd: Later lezen?

Ontdek alle luisterafleveringen van de Acerta Podcast

Aflevering 1: Hoe verloon je je medewerkers optimaal?

De juiste verloning van je medewerkers reikt verder dan het nettoloon. Stel daarom een volledig pakket extralegale voordelen samen om de beste mensen aan te trekken en te behouden. Geef je standaard een bedrijfswagen en gsmabonnement, of schotel je hen een ‘menu’ voor met allerlei opties waaruit ze kunnen kiezen? Ellen Roelants gaat in deze podcast dieper in op het cafetariaplan.

Aflevering 2: Hoe pak je ontslag aan?

Laten we eerlijk zijn, iemand ontslaan is nooit fijn. Als werkgever wil je dit dan ook kost wat kost vermijden. Moet je toch overgaan tot ontslag(en)? Dan zorg je er best voor dat de procedure zo correct en sereen mogelijk verloopt. In deze podcast bespreekt Annelies Baelus, Director Legal & Reward bij Acerta, de verschillende scenario’s bij ontslag.

Aflevering 3: Hoe succesvol leidinggeven vanop afstand?

Thuiswerken biedt voordelen, maar brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee. Ook - en zeker - als je leidinggevende bent. Want je team gemotiveerd houden vanop afstand, hoe doe je dat in godsnaam? Senior Consultant Nele Ronsmans vertelt het jou in deze aflevering van de Acerta Podcast.

Aflevering 4: Hoe verhoog je het mentaal welzijn van je medewerkers?

Niet alleen onze fysieke gezondheid, ook onze geestelijke gezondheid krijgt het zwaar te verduren door de huidige crisis. En als corona dan toch ergens goed voor is geweest, dan is het wel dat het ‘mentaal welzijn’ uit de taboesfeer heeft gehaald. In deze aflevering vertelt welzijnsexpert Kristel Minten waarom je als werkgever alle belang hebt bij gezonde en gelukkige medewerkers, en hoe je hun welzijn kan verhogen.

Regelmatig nieuwe afleveringen

Circa om de zes weken voegen we een nieuwe aflevering toe aan onze podcast playlist. Wil je geen enkele luisteraflevering missen? Abonneer je op de Acerta Podcast, zodat je automatisch een melding krijgt van zodra we een nieuwe podcast toevoegen aan het kanaal van jouw keuze.

 

Abonneer je op de Acerta Podcast

Abonneer je en luister gratis naar de podcasts van Acerta met boeiende discussies, interessante interviews en nieuwe inzichten uit de bedrijfs- en academische wereld. Selecteer hieronder je favoriete luisterkanaal en klik op ‘Volgen’ of ‘Abonneren’:

Apple podcasts Spotify podcasts Google podcasts Soundcloud

 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer