Vorige

Ademruimte voor horeca en andere gesloten sectoren: uitstel jaarlijkse bijdrage vakantiegeld

25 maart 2021 Nele Mertens Werkgevers

Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020, werd de horeca in ons land twee keer gesloten. En ook andere sectoren moesten verplicht de deuren sluiten. Om de werkgelegenheid in deze sectoren te beschermen, en om insolventiesituaties te voorkomen, keurde de Ministerraad op 19 maart 2021 het voorstel om de jaarlijkse bijdrage ter financiering van de jaarlijkse vakantie in de horecasector en andere gesloten sectoren uit te stellen, goed.

Leestijd: Later lezen?

Werkgever financiert jaarlijkse vakantie arbeiders

Arbeiders (en kunstenaars) worden niet uitbetaald wanneer ze hun wettelijke vakantiedagen opnemen. Jaarlijks ontvangen ze in één keer hun enkel en dubbel vakantiegeld, via de vakantiekas waarbij de werkgever is aangesloten.

De vakantiekas wordt gefinancierd door werkgeversbijdragen op de brutolonen van de arbeiders, aan 108%. Als werkgever betaal je bijgevolg voor een arbeider per kwartaal een extra bijdrage van 5,57%. Bovenop de kwartaalbijdragen betaal je ook nog eens een jaarlijkse bijdrage, apart gefactureerd door de RSZ. Deze bijdrage bedraagt 10,27% op de bruto loonmassa van je arbeiders en moet je normalerwijze uiterlijk op 30 april betalen.

Jaarlijkse bijdrage vakantiegeld uitgesteld

Een groot aantal werkgevers in de horeca en andere gesloten sectoren zal niet in staat zijn de betaling van de jaarlijkse bijdrage te voldoen. Om die reden krijgen ze uitstel van betaling.

Voor werkgevers die actief zijn in de horecasector, wordt voor 2021 voorgesteld het volgende uit te stellen, met zes maanden:

  • het tijdstip waarop de debetnota met betrekking tot de jaarlijkse vakantie aan de werkgevers wordt toegezonden;
  • het tijdstip waarop het bedrag van deze debetnota door de werkgevers verschuldigd is;
  • het tijdstip waarop het bedrag van die debetnota door de werkgevers moet worden betaald.

Afbetalingsplan voor andere gesloten sectoren

Andere sectoren die verplicht gesloten zijn, zullen de factuur zoals gewoonlijk in april ontvangen. Ditmaal krijgen ze echter de mogelijkheid een afbetalingsplan aan te vragen, zodat ook zij van de zes maanden uitstel kunnen genieten. De debetnota die de werkgever hierover toegestuurd krijgt, zal vermelden hoe het afbetalingsplan moet aangevraagd worden.

Werkgelegenheid beschermen en insolventiesituaties vermijden

Met deze maatregel wil de overheid niet alleen de werkgelegenheid in de getroffen sectoren beschermen, op die manier proberen ze ook te voorkomen dat een groot aantal werkgevers zich in de schulden werkt. Door de aanhoudende gezondheidscrisis krijgen ondernemingen die in de horeca en andere gesloten sectoren actief zijn, met financiële moeilijkheden te kampen.

Blijf up-to-date

Acerta houdt je op de hoogte van de laatste updates. Raadpleeg regelmatig onze FAQ.

FAQ Werkgevers

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?
Werkgevers

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?

20 juli 2021 Ellen Van Grunderbeek

Het overlegcomité zat op 19 juli opnieuw samen om de coronamaatregelen te bespreken. Wat werd er beslist? En hebben die beslissingen een impact op bedrijven? Acerta geeft een overzicht.

Lees meer
Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven
Werkgevers

Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven

16 juli 2021 Miet Vanhegen

Op 14 juli werd de nieuwe versie van de Generieke Gids gepubliceerd. Door de gewijzigde overheidsmaatregelen, was de vorige versie van de Generieke Gids aan wijziging toe.

Lees meer
Tijdelijke werkloosheid daalt, arbeidskrapte laat zich voelen
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid daalt, arbeidskrapte laat zich voelen

15 juli 2021 Dirk Vanderhoydonck

Het systeem van tijdelijke werkloosheid heeft organisaties geholpen om een moeilijke periode te overbruggen, maar ondertussen worden bedrijven opnieuw geconfronteerd met de schaarste aan talent op de arbeidsmarkt.

Lees meer