Vorige

Belonen: communiceer transparant over de bonus

03 maart 2020 Werkgevers
Glenn van Oevelen

Een op de vijf bedienden in ons land ontving in 2019 een bonus, een daling tegenover 2018.

Leestijd: Later lezen?

Collectieve bonussen worden vaker toegekend dan individuele, respectievelijk aan 13% en 8% van de  bediende. Collectief worden er meestal niet-recurrente resultaatsgebonden premies toegekend, op individueel niveau blijken warrants steeds populairder te worden.

Een extraatje aan het einde van het jaar is goed voor de motivatie en waardering van de medewerkers. Het is echter belangrijk dat je duidelijk communiceert over de voorwaarden van bonussen om teleurstelling of foute verwachtingen te vermijden. Denk daarnaast ook aan andere manieren om je medewerkers te motiveren zoals een mobiliteitsbudget of een cafetariaplan.

Vooraf klaar en duidelijk communiceren over bonussen, enkel zo kan je de bonusvalstrik vermijden; dat zegt ook Glenn Van Oevelen, Managing Consultant Legal bij Acerta.

Wat zit er in jouw bonusplan?

Wil je je medewerkers graag een extra beloning geven? Dat kan via bonussen. Ontdek welke mogelijkheden er zijn.

Bonussen

Deel dit artikel

Glenn Van Oevelen2_acerta

Geschreven door Glenn van Oevelen

Managing Consultant Legal & Reward bij Acerta

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Veranderen van sociaal secretariaat: interessant of niet?

10 april 2024
Angela Mastronardi

Is je bedrijf gegroeid, maar blijft de digitalisering van je loonadministratie achter? Word je niet snel geholpen bij vragen over loonberekening? Of ben je op zoek naar een ervaren dossierbeheerder die ook écht bereikbaar is? Dan is het hoog tijd om een nieuw sociaal secretariaat te overwegen.

Lees meer
Werkgevers

Verlonen, eerlijk en transparant duurt het langst

01 april 2024
Ellen Roelants

Een fair loon, een duidelijk groeitraject en transparante communicatie, werken het best. Maar hoe pak je dat precies aan?

Lees meer
Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer