Vorige

‘Bridge’ slaat brug tussen werkgevers die werknemers willen delen

19 augustus 2020 Werkgevers
Kathelijne Verboomen

Het zijn moeilijke tijden, zoveel is zeker. Gelukkig bieden moeilijke tijden ook kansen. Kansen die alternatieven bieden voor tijdelijke werkloosheid en collectieve ontslagrondes. Want het hoeft heus niet zo’n vaart te lopen: een mogelijke oplossing is het delen van werknemers. Met deelplatform ‘Bridge’ bouwt Acerta bruggen tussen bedrijven om eenvoudig werknemers uit te wisselen.

Leestijd: Later lezen?

Waarom je werknemers moet delen

Via delen van werknemers kan een werknemer werken bij meerdere werkgevers. De werknemer in kwestie sluit met die werkgevers één arbeidsovereenkomst af. De voordelen zijn dat:

  • je tijdelijk werkloos gestelde medewerkers weer aan de slag kunnen gaan
  • sectoren die handen tekortkomen zo extra hulp kunnen inschakelen, en omgekeerd
  • je op (loon)kosten kan besparen
  • het een manier is om kennis en knowhow te delen
  • je collectieve ontslagen kan vermijden

Met andere woorden, je houdt je werknemers duurzaam inzetbaar. Want ook voor hen is het een interessante piste: ze leren bij, behouden hun sociale bescherming en verworvenheid en keren achteraf ‘verrijkt’ terug naar hun vertrouwde werkvloer en werkgever.

Bridge: een maatschappelijk project

Vanwege de coronacrisis zit het delen van werknemers in een stroomversnelling. We bouwen via Bridge een brug tussen jou en een andere werkgever, met als doel jullie motieven om werknemers te delen in te vullen en jullie beider specifieke noden op te lossen. Bridge is een maatschappelijk relevant project dat je toelaat talent beschikbaar te hebben en houden, zonder dat talent per se exclusief aan jou te binden. Meteen optimaliseer je ook de verhouding werk-(loon)kost.

Werknemers delen kan onder verschillende juridische vormen en gebeurt via Bridge steeds met het juridisch advies en met de operationele ondersteuning van Acerta.

Bridge: verschillende mogelijkheden

Voor bedrijven die moeite ondervinden met het aantrekken van talent kan het systeem een oplossing zijn. Ook voor bedrijven met een personeelsoverschot kan delen van werknemers een uitweg bieden. Maar hoe begin je daar nu precies aan? En met welke bedrijven?

Door je aan te melden voor Bridge, een uniek deelplatform van Acerta dat werkgevers toelaat om talent beschikbaar én (eventueel elders) actief te houden. Het is dé manier voor bedrijven om hun mensen actief te houden. Er zijn drie formules: Social Bridge - voor bedrijven die in moeilijkheden of herstructurering verkeren, Talent Bridge -voor bedrijven die vooral expertise willen uitwisselen en Flex Bridge - voor bedrijven die hun medewerkers flexibel willen inzetten. Bovendien beantwoordt Bridge aan de noden van vandaag: het is duurzaam, op maat, en bovenal, kostenbesparend.

Zoek jij extra werknemers?

Of wil je werknemers delen? Meld je dan nu aan voor Bridge via acerta.be/bridge.

Aanmelden

Deel dit artikel

Kathelijne Verboomen3_acerta

Geschreven door Kathelijne Verboomen

Director Acerta Consult

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Kennelijk onredelijk ontslag voor contractanten in de overheid

12 april 2024
Johan Weemaes

Contractanten in de openbare sector zullen vanaf nu ook beschermd zijn tegen kennelijk onredelijk ontslag. Op 1 mei 2024 treedt deze wet in werking. Ontdek wat je moet weten als werkgever.

Lees meer
Werkgevers

De verkiezingen komen eraan: wat moet er nog beslist worden?

29 maart 2024
Ellen Van Grunderbeek

In de aanloop naar de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn er nog wat arbeidsdossiers die moeten afgewerkt worden en dus nog wat beslissingen die genomen moeten worden. Wat is de impact hiervan als werkgever?

Lees meer
Werkgevers

Wat verandert er voor werkgevers in april 2024?

28 maart 2024
Miet Vanhegen

De wetgeving verandert aan een snel tempo en als werkgever is het belangrijk dat je op de hoogte blijft en weet welke wijzigingen een impact kunnen hebben op jouw organisatie. Wij lijsten alle belangrijkste wijzigingen op voor april 2024.

Lees meer