Vorige

Coronavirus: Acerta helpt je gratis met vragen rond telewerk en economische werkloosheid

17 maart 2020 Werkgevers

In tijden van corona kan je als zaakvoerder en hr-verantwoordelijke alle hulp gebruiken om instructies uit te werken. Acerta wil jou hierin optimaal ondersteunen. Daarom stellen we gratis modeldocumenten tot jouw beschikking, kan je bij je regionaal kantoor telefonisch terecht voor advies en vind je antwoorden op veelgestelde vragen op onze website.

Leestijd: Later lezen?

Buitengewone tijden vragen om buitengewone maatregelen

Afgelopen weekend stroomden meer dan 10.000 vragen binnen bij de helpdesk van Acerta. Hoe neem je als werkgever gepaste maatregelen in tijden van het coronavirus? En hoe doe je dat op een correcte juridische en administratieve manier?

Vandaag moeten bedrijven immers zelf instructies uitwerken op maat van hun organisatie. Of het nu gaat om interne afspraken rond maatregelen als thuiswerk of hygiëne, praktische zaken zoals tijdregistratie of aanvraagprocedures rond tijdelijke werkloosheid door overmacht: Acerta wil jou ontzorgen door procedures op een juridisch correcte manier te laten verlopen.

Ons regionaal kantoor = jouw aanspreekpunt

Tijdens de kantooruren kan je terecht bij je regionaal Acerta-kantoor met al je vragen rond economische werkloosheid, hinderpremie en telewerk. De nummers zijn gratis beschikbaar voor alle Belgische werkgevers met vragen over de impact van het coronavirus.

Na de kantooruren kan je terecht met al je vragen op onze extra helpdesk. Deze lijn wordt bemand door juristen en een operationeel team. Je kan hen bereiken tussen 17u en 20u via 016 24 51 08.

Gratis modeldocumenten voor aanvragen bij overheid en interne communicatie

Per thematiek zullen standaarddocumenten gratis online beschikbaar zijn via onze website. Hiermee kan je zelf aan de slag. We voorzien een rubriek per thema:

  • Telewerk: Je vindt er bijvoorbeeld policies rond telewerk, bijlage arbeidsovereenkomst en voorbeelddocumenten met opsommingen over wat een werknemer mag meenemen van kantoor om thuis te werken.
  • Economische werkloosheid: Het gaat om modelmails voor de RVA rond tijdelijke werkloosheid, checklists van te nemen stappen en infobrieven die werkgevers kunnen bezorgen aan werknemers hieromtrent.
Veelgestelde vragen van werkgevers over het coronavirus

Heel wat van je corona-gerelateerde vragen werden reeds opgenomen in onze veelgestelde vragen-rubriek. Onze juristen volgen alle maatregelen op de voet en houden de informatie continu up-to-date. Check dus regelmatig deze pagina om je verder te informeren.

Webinars

Eerder organiseerde Acerta een gratis webinar in samenwerking met IDEWE waaraan meer dan 2.000 werkgevers deelnamen. Ook op maandag 16 maart organiseerden we een gratis webinar rond het coronavirus en de gevolgen voor jou als werkgever of zelfstandige. Hieraan namen meer dan 3.000 werkgevers deel. Kon je er niet bij zijn? Herbekijk hier de webinar.

Hulp nodig bij de procedure van tijdelijke werkloosheid?

Alle modeldocumenten zijn hier beschikbaar. Je vindt er ook een FAQ die continu wordt aangepast en waar de mogelijke oplossingen worden uitgewerkt.

Raadpleeg onze FAQ

Disclaimer

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Tijdelijke werkloosheid wegens corona en vakantie: een stand van zaken
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wegens corona en vakantie: een stand van zaken

24 september 2020 Marijke Beelen

Krijgen werknemers minder vakantie in 2021 omdat hun bedrijf in 2020 tijdelijke werkloosheid wegens corona toepaste? Dit is een verontrustende vraag waarvan het antwoord voor een deel gekend is. We zetten even alles op een rijtje.

Lees meer
Nationale Veiligheidsraad: gevolgen voor werkgevers
Werkgevers

Nationale Veiligheidsraad: gevolgen voor werkgevers

24 september 2020 Amandine Boseret

De Nationale Veiligheidsraad kwam afgelopen woensdag, 23 september, bijeen om te beslissen welke nieuwe maatregelen moeten worden ingevoerd om het virus onder controle te krijgen. Hier vind je een overzicht voor werkgevers van de belangrijkste maatregelen.

Lees meer
Covid-19: Wat zijn de gevolgen van tijdelijke werkloosheid op de opzegtermijn?
Werkgevers

Covid-19: Wat zijn de gevolgen van tijdelijke werkloosheid op de opzegtermijn?

21 september 2020 Amandine Boseret

Wist je dat, in sommige gevallen, de opzegtermijn bij ontslag gegeven door de werkgever langer dan verwacht is voor werknemers die tijdelijk werkloos zijn? Ontdek in dit artikel een overzicht van de basisregels en de impact van Covid-19.

Lees meer