Vorige

Detachering naar Nederland: vanaf 1 maart 2020 meldingsplicht

24 februari 2020 Christophe Hameeuw Werkgevers

Stel je je medewerkers tijdelijk tewerk in Nederland? Of heb je interesse om dit op termijn te doen? Vanaf 1 maart 2020 is er een wijziging in de bestaande procedure van detachering naar Nederland. Belgische werkgevers die hun medewerkers naar Nederland uitsturen voor een tijdelijke opdracht, zullen dit op voorhand moeten melden via de webapplicatie postedworkers.nl.

Leestijd: Later lezen?

Wat verandert er?

Stuur je je medewerkers uit naar Nederland voor een tijdelijke opdracht? Dan kan je dit vanaf 10 februari 2020 via de website postedworkers.nl melden. Werkgevers uit de Europese Economische Ruimten (EER) of uit Zwitserland zijn immers binnenkort verplicht om online te melden wanneer ze medewerkers naar Nederland detacheren. De tijdelijke opdrachten die al gestart zijn vóór 1 maart 2020, hoeven niet meer geregistreerd te worden. Deze meldingsplicht komt trouwens bovenop de reeds bestaande aanvraag van een A1-verklaring bij de Belgische RSZ.

Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen op de online meldingsplicht:

  • Het is niet nodig om een registratie te doen wanneer het verblijf in Nederland voor een congres of voor zakelijke besprekingen is.
  • Kleine ondernemingen kunnen - onder bepaalde voorwaarden - een jaarmelding vragen als zij op regelmatige basis in Nederland actief zijn.

Waarom meldingsplicht?

De Nederlandse overheid heeft deze verplichting in het leven geroepen om na te kunnen gaan of gedetacheerde werknemers qua loon- & arbeidsvoorwaarden voldoen aan de minimale Nederlandse regulering.

Hoe online melden?

De melding van een detachering naar Nederland moet elektronisch geregistreerd worden via postedworkers.nl door de Belgische werkgever. Tijdens deze registratie moeten allerhande gegevens gemeld worden. De gegevens hebben betrekking tot:

  • De identiteit van de melder;
  • De bedrijfsgegevens;
  • De gegevens van de klant/ opdrachtgever (in Nederland);
  • Informatie over het project;
  • Identiteit van de werknemers die tijdelijk in Nederland komen werken;
  • De contactpersoon in Nederland.

Na de online melding moet de Nederlandse onderneming binnen de 5 werkdagen controleren of de melding correct is gebeurd. Indien de melding niet in orde is, moet de Nederlandse onderneming dit melden aan de Nederlandse overheid.

Wat indien je de regels niet volgt?

Als uit een controle blijkt dat de melding niet of onjuist verlopen is, dan kunnen zowel de werkgever als de klant of opdrachtgever beboet worden. Een boete kan tot € 12.000 of meer oplopen per overtreding. Houd dus rekening met deze nieuwe procedure, zo zal je onnodige kosten vermijden.

Internationaal tewerkstellen zonder zorgen

Met de internationale audit van Acerta kunnen alle aspecten van jouw tewerkstelling over de grenzen heen aan bod komen.

Internationale audit

Deel dit artikel

Christophe Hameeuw

Geschreven door Christophe Hameeuw

Managing consultant Tax & International

Gerelateerde artikels

Buitenlandse tewerkstelling: is Nederland eenvoudiger dan België en Frankrijk?
Werkgevers

Buitenlandse tewerkstelling: is Nederland eenvoudiger dan België en Frankrijk?

07 september 2020 Christophe Hameeuw

Of Nederland minder ‘complex’ is dan Frankrijk wanneer het op tewerkstelling aankomt? Een betere vraag luidt: in welke landen zullen jouw activiteiten succesvol zijn?

Lees meer
Feitelijke salary split: wat en hoe
Werkgevers

Feitelijke salary split: wat en hoe

08 juni 2020 Christophe Hameeuw

Is je medewerker in meerdere landen actief? Dan hebben die activiteiten mogelijk gevolgen voor de manier waarop zijn of haar loon belast wordt

Lees meer
Internationale tewerkstelling Nederland: krachtlijnen in coronatijden
Werkgevers

Internationale tewerkstelling Nederland: krachtlijnen in coronatijden

25 maart 2020 Christophe Hameeuw

COVID-19 heeft de hele wereld in zijn greep. Stel je werknemers tewerk in onze buurlanden? Dan zit je ongetwijfeld met een heleboel vragen.

Lees meer