Vorige

Eenmalige premie voor tijdelijk werklozen

15 december 2020 Nele Mertens Werkgevers

De federale regering belooft een premie voor werknemers die een bepaald aantal dagen tijdelijk werkloos geweest zijn in 2020. Wie komt er in aanmerking voor deze premie? En hoeveel bedraagt de premie?

Leestijd: Later lezen?

Voor wie is de premie?

De RVA kondigt op zijn website aan dat werknemers die in de periode van maart tot en met november 2020 minstens 53 uitkeringen als tijdelijk werkloze hebben gekregen, recht hebben op een eenmalige premie. Het gaat daarbij zowel om uitkeringen voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht als voor economische werkloosheid.

Let op: het gaat over een aantal uitkeringen en niet over een aantal dagen. De werkloosheidsreglementering betaalt immers uitkeringen uit in de zesdagenweek. Voltijdse werknemers die normaal gezien 5 dagen per week werken, maar volledig tijdelijk werkloos waren, krijgen voor die week dan ook 6 volle uitkeringen.

Hoeveel bedraagt de premie?

  • Vanaf de 53e uitkering zal een bijkomende premie berekend worden van 10 euro per uitkering, met een minimum van 150 euro, voor voltijdse werknemers.
  • Voor deeltijdse werknemers bedraagt de premie 5 euro per uitkering vanaf de 53e, met een minimum van 75 euro.

Op de berekende premie wordt 15 procent bedrijfsvoorheffing ingehouden.

Welke procedure moeten je werknemers volgen?

Je werknemers moeten niets doen om de premie aan te vragen. De uitbetalingsinstellingen zullen het nodige doen om de premie te berekenen en te betalen. Een eerste deel zal betaald worden vanaf de betalingen voor december 2020, op basis van de informatie die de uitbetalingsinstellingen hebben over de maanden maart tot en met oktober. De informatie over de maand november zal pas later bekend zijn. Indien werknemers nog recht hebben op een bijkomende premie, zal die betaald worden in mei of juni 2021.

Deel je werknemers met andere werkgevers

Pak je personeelsoverschot of -tekort aan door je werknemers tijdelijk uit te wisselen met een andere werkgever. Meer informatie vind je op ons deelplatform Bridge, of herbekijk ons webinar.

Platform Bridge Webinar

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer
Als je de terugkeer van je medewerkers naar kantoor wil voorbereiden ...
Werkgevers

Als je de terugkeer van je medewerkers naar kantoor wil voorbereiden ...

17 augustus 2021 Miet Vanhegen

Werken op kantoor heeft om verschillende redenen meerwaarde: de sociale cohesie kan worden versterkt, er kan opnieuw live overleg doorgaan, het draagt bij tot het mentaal welzijn van je medewerkers … Wellicht ben ook jij bezig de terugkeer naar de werkvloer ‘na corona’ voor te bereiden?

Lees meer
Tewerkstelling groeit voor het eerst sinds begin coronacrisis
Werkgevers

Tewerkstelling groeit voor het eerst sinds begin coronacrisis

02 augustus 2021 Nele Mertens

Positief nieuws voor de economie, want de negatieve impact van de coronacrisis lijkt verleden tijd. Toch als we kijken naar het aantal arbeidscontracten van bepaalde en onbepaalde duur.

Lees meer