Vorige

Extra steunmaatregelen voor horeca, evenementen- en kermissector

29 oktober 2020 Nele Mertens Werkgevers

Sommige sectoren, zoals o.a. de horeca, cultuurhuizen, zwembaden en fitnesscentra, moeten opnieuw verplicht de deuren sluiten. De regering heeft nieuwe steunmaatregelen beloofd, maar wie komt er precies in aanmerking voor? Hoewel de wettelijke basis voor deze extra steunmaatregelen nog niet gefinaliseerd is, en dus ook nog niet gepubliceerd, kunnen we toch al enkele grote lijnen meegeven.

Leestijd: Later lezen?
Voor welke werkgevers komt er steun?
  • ondernemingen uit de horecasector
  • ondernemingen uit de evenementensector
  • exploitanten van kermisattracties

Let wel, het concrete toepassingsgebied moet nog verder verfijnd worden. Of dit zal zijn op basis van het paritair comité of de activiteit, bijvoorbeeld op basis van NACE-code, is nog niet geweten.

Welk voordeel kan je genieten?

De basis sociale zekerheidsbijdragen die je moet betalen aan de RSZ, en die berekend worden op het brutoloon dat je aan je medewerkers betaalt, zullen kwijtgescholden worden voor het derde kwartaal van 2020. Dat zijn de maanden juli, augustus en september. In die maanden was er terug activiteit, werden er lonen uitbetaald en zijn er RSZ-bijdragen verschuldigd.

Er is voor geopteerd om te werken in twee stappen. De RSZ zal eerst een berekening maken op basis van de brutolonen van het eerste kwartaal en nadien op basis van de brutolonen van het derde kwartaal. Het gaat daarbij om de brutolonen voor de gewone medewerkers en de studenten. Ontvang je al RSZ-verminderingen, bijvoorbeeld omdat je jonge of oude werknemers tewerkstelt, dan worden deze eerst in mindering gebracht. Het uiteindelijke bedrag krijg je als premie toegekend. Hoe dit bedrag in rekening zal mogen worden gebracht, zal door de RSZ nog worden medegedeeld.

De extra bijdragen die je moet betalen, bijvoorbeeld om de vakantierechten van je arbeiders te financieren, en de persoonlijke bijdrage van 13,07% van je medewerkers worden niet kwijtgescholden.  

Op zoek naar een alternatief voor ontslag?

Het systeem van tijdelijke werkloosheid geeft onze economie veerkracht, zodat je je mensen aan boord kan houden. Een andere mogelijkheid om je personeelsoverschot (of personeelstekort) aan te pakken is het delen van werknemers met andere werkgevers. Meer info hierover vind je op ons deelplatform Bridge, of herbekijk het webinar.

Deelplatform Bridge Webinar

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen
Werkgevers

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen

30 september 2021 Miet Vanhegen

Vanaf 1 oktober 2021 is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht, toch kunnen de regionale overheden het dragen van een mondmasker wél nog verplichten. Bovendien kunnen bedrijven ook de vaccinatiegraad binnen hun onderneming opvragen.

Lees meer
Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?
Werkgevers

Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?

29 september 2021 Ellen Van Grunderbeek

Slechts een deel van de economische coronasteunmaatregelen wordt verlengd, dat kondigde de federale regering afgelopen vrijdag aan. Op welke steunmaatregelen zal je niet langer een beroep kunnen doen?

Lees meer
Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer