Vorige

Inclusief ondernemen kan je leren

17 februari 2021 Kristel Minten Werkgevers

Het splinternieuwe project ‘Hands-On Inclusion’, waar Acerta partner van is, wil werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie. Is inclusief ondernemen voor jou nog wat onbekend? Je ontdekt er alles over tijdens verschillende bootcamptrajecten.

Leestijd: Later lezen?

Bootcamp 1: Strategisch inclusief ondernemen

In dit bootcamp verscherp je je competenties, ga je na hoe inclusief werkgeven binnen jóuw onderneming past, en formuleren we samen een antwoord op je managementuitdagingen.

Bootcamp 2: Inclusieve instroom

We bekijken hoe groot jouw behoefte aan een strategische organisatieverandering is en maken samen elke stap binnen je instroomprocedure inclusie-proof.

Bootcamp 3: Telewerk als opstap naar inclusief ondernemen

Wordt telewerk ook na corona een blijver, en hoe kan dat in jouw organisatie? En hoe kijken je medewerkers naar plaats- en tijdsonafhankelijk werken in de toekomst?

Bootcamp 4: Inclusieve werkvloer

In dit bootcamp leer je meer over hoe inclusie verbonden is met welzijn en sfeer op de werkvloer. Bovenal reiken we je tools aan waarmee je dat welzijn kan faciliteren en ondersteunen.

Bootcamp 5: Inclusief taalgebruik in de praktijk

(Her)ontdek het belang van inclusieve taal: zorg dat iedereen betrokken blijft en leer communiceren in een taal en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is.

Creatief met talent

Hire for potential and train for skills. Als werkgever is investeren in talent essentieel. Gooi al je troeven in de strijd om kandidaten met potentieel te vinden. Zo verkort je de aanwervingstijd én zitten medewerkers beter in hun job. Faciliteer ook de persoonlijke ontwikkeling van huidige medewerkers, zij hebben vaak onontgonnen talenten.

Zet in op talentontwikkeling

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening
Werkgevers

De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening

15 november 2021 Dirk Neefs

De decemberafrekening is een financiële verrekening van de niet opgenomen vakantierechten als gevolg van een vermindering van het arbeidsregime. Als je werknemer van voltijds naar deeltijds werken overstapt, moet je je werknemer in december een bedrag uitbetalen, voor de verlofdagen die hij niet heeft kunnen opnemen.

Lees meer
Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?
Werkgevers

Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?

10 augustus 2021 Goedele Laga

Inzetten op de talenten van je medewerkers is van niet te onderschatten belang in de huidige arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt staat immers onder druk, en de zoektocht naar talentvolle medewerkers is een ware uitdaging.

Lees meer
Vlaams opleidingsverlof: gemeenschappelijk initiatiefrecht tijdens schooljaar 2021-2022
Werkgevers

Vlaams opleidingsverlof: gemeenschappelijk initiatiefrecht tijdens schooljaar 2021-2022

08 juli 2021 Miet Vanhegen

De Vlaamse regering zet in op een heus opleidings- en loopbaanoffensief dat kadert in ‘Alle hens aan dek’. Volgend schooljaar wordt er een tijdelijk gezamenlijk initiatiefrecht voor het Vlaams opleidingsverlof in het leven geroepen.

Lees meer