Vorige

Inclusief ondernemen kan je leren

17 februari 2021 Kristel Minten Werkgevers

Het splinternieuwe project ‘Hands-On Inclusion’, waar Acerta partner van is, wil werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie. Is inclusief ondernemen voor jou nog wat onbekend? Je ontdekt er alles over tijdens verschillende bootcamptrajecten.

Leestijd: Later lezen?

Bootcamp 1: Strategisch inclusief ondernemen

In dit bootcamp verscherp je je competenties, ga je na hoe inclusief werkgeven binnen jóuw onderneming past, en formuleren we samen een antwoord op je managementuitdagingen.

Bootcamp 2: Inclusieve instroom

We bekijken hoe groot jouw behoefte aan een strategische organisatieverandering is en maken samen elke stap binnen je instroomprocedure inclusie-proof.

Bootcamp 3: Telewerk als opstap naar inclusief ondernemen

Wordt telewerk ook na corona een blijver, en hoe kan dat in jouw organisatie? En hoe kijken je medewerkers naar plaats- en tijdsonafhankelijk werken in de toekomst?

Bootcamp 4: Inclusieve werkvloer

In dit bootcamp leer je meer over hoe inclusie verbonden is met welzijn en sfeer op de werkvloer. Bovenal reiken we je tools aan waarmee je dat welzijn kan faciliteren en ondersteunen.

Bootcamp 5: Inclusief taalgebruik in de praktijk

(Her)ontdek het belang van inclusieve taal: zorg dat iedereen betrokken blijft en leer communiceren in een taal en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is.

Creatief met talent

Hire for potential and train for skills. Als werkgever is investeren in talent essentieel. Gooi al je troeven in de strijd om kandidaten met potentieel te vinden. Zo verkort je de aanwervingstijd én zitten medewerkers beter in hun job. Faciliteer ook de persoonlijke ontwikkeling van huidige medewerkers, zij hebben vaak onontgonnen talenten.

Zet in op talentontwikkeling

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie
Werkgevers

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Kristel Minten

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project. Het doel? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Lees meer
Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen
Werkgevers

Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen

14 januari 2021 Ellen Lammens

Heb jij ook al gehoord dat 2021 het jaar van de opleidingen wordt? Uit het federaal regeerakkoord bleek al dat de regering veel belang hecht aan de permanente vorming van werknemers.

Lees meer
Kernpunten debat: werken in 2021
Werkgevers

Kernpunten debat: werken in 2021

10 december 2020 Kathelijne Verboomen

2021 wordt steevast het jaar van de opleiding. Ontdek hier de kernpunten van Acerta’s HR Crossroads debat met onder andere viceminister-president Hilde Crevits.

Lees meer