Vorige

KMO-portefeuille wijzigt: subsidies dalen

21 november 2019 Werkgevers

De Vlaamse overheid snoeit in de subsidies, ook in die voor ondersteuning van de kmo’s. Zo wijzigt de kmo-portefeuille in 2 fasen. Vanaf 1 december 2019 daalt het subsidiepercentage met 10%. Op 1 januari 2020 wordt het steunplafond verlaagd.

Leestijd: Later lezen?

Concreet wil dat zeggen dat wie een aanvraag tot subsidie indient na 1 december 2019 minder steun geniet. Voor een kleine onderneming is dat 30% steun in plaats van de huidige 40% en voor een middelgrote 20% in plaats van de huidige 30%.

Steunplafond daalt

Daarbij komt dat vanaf 1 januari 2020 het maximale steunplafond per jaar 7500 EUR zal bedragen in plaats van 10.000 EUR voor kleine en 15.000 EUR voor middelgrote ondernemingen.

Aan de inhoud van de diensten waarvoor je kmo-portefeuille kan aanvragen, namelijk opleiding en advies, verandert er niets.

Vraag je opleidingssteun aan voor 30 november 2019

Heb je je steunplafond nog niet bereikt voor dit jaar en wil je nog opleidingen volgen, dan vraag je best nog je subsidie aan voor 1 december 2019. Dan heb je immers nog recht op hogere steunmaatregelen van het huidige systeem. Dat wil niet zeggen dat de opleiding nog moet plaatsvinden voor die datum. Je kan bijvoorbeeld nu al inschrijven voor opleidingen in december 2019 of zelfs in 2020.

Bekijk het opleidingsaanbod van Acerta

Je kennis van de sociale wetgeving bijschaven? Bekijk het aanbod van Acerta, schrijf in en doe je subsidie-aanvraag  voor 1 december 2019. Het erkenningsnummer van Acerta Consult is DV.O105287.

Meer info

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Kick-start je carrière met de HR Talent Academy van Acerta
Werkgevers

Kick-start je carrière met de HR Talent Academy van Acerta

24 februari 2022

Wat als je binnenkort afstudeert en staat te popelen om je carrière te starten? Wat als je van de schoolbanken recht de HR-wereld kan induiken? En wat als je hierbij dag in dag uit gecoacht wordt door experten van Acerta? Dan is onze HR Talent Academy iets voor jou, ons nieuwe traineeship, boordevol theorie en praktijk.

Lees meer
De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening
Werkgevers

De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening

15 november 2021 Dirk Neefs

De decemberafrekening is een financiële verrekening van de niet opgenomen vakantierechten als gevolg van een vermindering van het arbeidsregime. Als je werknemer van voltijds naar deeltijds werken overstapt, moet je je werknemer in december een bedrag uitbetalen, voor de verlofdagen die hij niet heeft kunnen opnemen.

Lees meer
Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?
Werkgevers

Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?

10 augustus 2021 Goedele Laga

Inzetten op de talenten van je medewerkers is van niet te onderschatten belang in de huidige arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt staat immers onder druk, en de zoektocht naar talentvolle medewerkers is een ware uitdaging.

Lees meer