Vorige

KMO-portefeuille wijzigt: subsidies dalen

21 november 2019 Werkgevers

De Vlaamse overheid snoeit in de subsidies, ook in die voor ondersteuning van de kmo’s. Zo wijzigt de kmo-portefeuille in 2 fasen. Vanaf 1 december 2019 daalt het subsidiepercentage met 10%. Op 1 januari 2020 wordt het steunplafond verlaagd.

Leestijd: Later lezen?

Concreet wil dat zeggen dat wie een aanvraag tot subsidie indient na 1 december 2019 minder steun geniet. Voor een kleine onderneming is dat 30% steun in plaats van de huidige 40% en voor een middelgrote 20% in plaats van de huidige 30%.

Steunplafond daalt

Daarbij komt dat vanaf 1 januari 2020 het maximale steunplafond per jaar 7500 EUR zal bedragen in plaats van 10.000 EUR voor kleine en 15.000 EUR voor middelgrote ondernemingen.

Aan de inhoud van de diensten waarvoor je kmo-portefeuille kan aanvragen, namelijk opleiding en advies, verandert er niets.

Vraag je opleidingssteun aan voor 30 november 2019

Heb je je steunplafond nog niet bereikt voor dit jaar en wil je nog opleidingen volgen, dan vraag je best nog je subsidie aan voor 1 december 2019. Dan heb je immers nog recht op hogere steunmaatregelen van het huidige systeem. Dat wil niet zeggen dat de opleiding nog moet plaatsvinden voor die datum. Je kan bijvoorbeeld nu al inschrijven voor opleidingen in december 2019 of zelfs in 2020.

Bekijk het opleidingsaanbod van Acerta

Je kennis van de sociale wetgeving bijschaven? Bekijk het aanbod van Acerta, schrijf in en doe je subsidie-aanvraag  voor 1 december 2019. Het erkenningsnummer van Acerta Consult is DV.O105287.

Meer info

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Inclusief ondernemen kan je leren
Werkgevers

Inclusief ondernemen kan je leren

17 februari 2021 Kristel Minten

Inclusief ondernemen mag voor jou misschien nog wat onbekend zijn, lang gaat dat niet meer duren dankzij deze verschillende bootcamps: strategisch inclusief ondernemen, inclusieve instroom, telewerk als opstap naar inclusief ondernemen, inclusieve werkvloer en inclusief taalgebruik.

Lees meer
Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie
Werkgevers

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Kristel Minten

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project. Het doel? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Lees meer
Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen
Werkgevers

Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen

14 januari 2021 Ellen Lammens

Heb jij ook al gehoord dat 2021 het jaar van de opleidingen wordt? Uit het federaal regeerakkoord bleek al dat de regering veel belang hecht aan de permanente vorming van werknemers.

Lees meer