Vorige

Neem deel aan Talent Pulse en help organisaties de juiste keuzes maken

31 maart 2020 Werkgevers

Talent in tijden van corona? Ook nu - en zeker nu - is het belangrijk te blijven investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Door stil te staan bij je professionele doelen, en door je stem te laten horen aan de Belgische werkgevers. Neem deel aan Acerta’s Talent Pulse-enquête en maak het verschil op de arbeidsmarkt.

Leestijd: Later lezen?

Polsslag van de arbeidsmarkt

Jaarlijks meet Talent Pulse de polsslag van onze arbeidsmarkt. Hieronder lichten we enkele topics toe:

1. Thuiswerken is flexibel werken

De coronacrisis vergt behoorlijk wat flexibiliteit van werkgevers én werknemers. Ben je gewend aan veel mensen rondom jou? Dan zal dit prille isolement in je home office een beetje aanpassen zijn.

Gelukkig hoef je je niet op de werkvloer te bevinden om je verbonden te voelen met je collega’s. Digitale communicatieplatformen vormen de basis van een vlotte teamsamenwerking op afstand. Daarnaast zijn duidelijke afspraken rond arbeidstijden en beschikbaarheid cruciaal. Je leidinggevende neemt hierin best het voortouw, maar aarzel niet om hem of haar hierover aan te spreken.

2. Quarantainetijd = tijd voor je talenten

Binnenzitten betekent niet dat je moet stilzitten. Dat extra beetje vrijgekomen tijd kan je goed benutten door werk te maken van je talenten.

Geen betere manier om jezelf te ontplooien dan met een opleiding. Op die manier stil je niet alleen je honger naar je kennis, je leert ook nieuwe vaardigheden waarmee je verder komt. In je huidige job, of in een nieuwe functie. Bied je werkgever online opleidingen aan? Mooi! Een opportuniteit om met beide handen vast te grijpen.

3. Mobiele versus honkvaste medewerkers

Dat Belgische medewerkers niet de meest mobiele medewerkers zijn, weten we uit de resultaten van de vorige Talent Pulse. Nochtans zijn afwisseling en veranderen van functie doeltreffende manieren om je jobtevredenheid te bevorderen en gemotiveerd te blijven. Zo kan je bij je huidige werkgever een andere rol of functie uitproberen. Rematching of interne mobiliteit heet dat, in een bekende omgeving.

We willen ook jou aan de pols voelen!

En jij, hoe sta jij tegenover interne en externe jobmobiliteit? Wat zijn jouw verwachtingen rond verloning, bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden en het contact met je leidinggevende? Of zijn er andere elementen waarvan je hart sneller gaat kloppen? We horen het graag.

Talent Pulse 2020 is afgesloten

Talent Pulse 2020 viel in volle coronalockdown. De crisis heeft een duidelijke impact op de resultaten van de enquête, en dus op de verwachtingen van de Belgische werknemers. Ontdek de resultaten hieronder.

Resultaten Talent Pulse 2020

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer