Vorige

Neem deel aan Talent Pulse en help organisaties de juiste keuzes maken

31 maart 2020 Werkgevers

Talent in tijden van corona? Ook nu - en zeker nu - is het belangrijk te blijven investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Door stil te staan bij je professionele doelen, en door je stem te laten horen aan de Belgische werkgevers. Neem deel aan Acerta’s Talent Pulse-enquête en maak het verschil op de arbeidsmarkt.

Leestijd: Later lezen?

Polsslag van de arbeidsmarkt

Jaarlijks meet Talent Pulse de polsslag van onze arbeidsmarkt. Hieronder lichten we enkele topics toe:

1. Thuiswerken is flexibel werken

De coronacrisis vergt behoorlijk wat flexibiliteit van werkgevers én werknemers. Ben je gewend aan veel mensen rondom jou? Dan zal dit prille isolement in je home office een beetje aanpassen zijn.

Gelukkig hoef je je niet op de werkvloer te bevinden om je verbonden te voelen met je collega’s. Digitale communicatieplatformen vormen de basis van een vlotte teamsamenwerking op afstand. Daarnaast zijn duidelijke afspraken rond arbeidstijden en beschikbaarheid cruciaal. Je leidinggevende neemt hierin best het voortouw, maar aarzel niet om hem of haar hierover aan te spreken.

2. Quarantainetijd = tijd voor je talenten

Binnenzitten betekent niet dat je moet stilzitten. Dat extra beetje vrijgekomen tijd kan je goed benutten door werk te maken van je talenten.

Geen betere manier om jezelf te ontplooien dan met een opleiding. Op die manier stil je niet alleen je honger naar je kennis, je leert ook nieuwe vaardigheden waarmee je verder komt. In je huidige job, of in een nieuwe functie. Bied je werkgever online opleidingen aan? Mooi! Een opportuniteit om met beide handen vast te grijpen.

3. Mobiele versus honkvaste medewerkers

Dat Belgische medewerkers niet de meest mobiele medewerkers zijn, weten we uit de resultaten van de vorige Talent Pulse. Nochtans zijn afwisseling en veranderen van functie doeltreffende manieren om je jobtevredenheid te bevorderen en gemotiveerd te blijven. Zo kan je bij je huidige werkgever een andere rol of functie uitproberen. Rematching of interne mobiliteit heet dat, in een bekende omgeving.

We willen ook jou aan de pols voelen!

En jij, hoe sta jij tegenover interne en externe jobmobiliteit? Wat zijn jouw verwachtingen rond verloning, bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden en het contact met je leidinggevende? Of zijn er andere elementen waarvan je hart sneller gaat kloppen? We horen het graag.

Neem voor 6 april deel aan Talent Pulse en maak kans op een iPad Air

Je leest het goed: met jouw deelname maak je niet alleen impact op de Belgische arbeidsmarkt. Je maakt ook kans op mooie prijzen. Vervolledig de enquête voor 6 april 2020 en wie weet win je een:

  • 1x  iPad Air of
  • 10x Talent Scan, uitgevoerd door een expert die met onderbouwde tools richting geeft aan jouw loopbaan.
Ja, ik doe mee aan Talent Pulse

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Acerta en Antwerp Management School doen hoogtechnologisch breinonderzoek naar aanpassingsvermogen medewerkers
Werkgevers

Acerta en Antwerp Management School doen hoogtechnologisch breinonderzoek naar aanpassingsvermogen medewerkers

25 november 2020 Tom Vlieghe

Acerta en Antwerp Management School werken nauw samen aan een hoogtechnologisch breinonderzoek naar aanpassingsvermogen, met als ultieme doel de ontwikkeling van praktische tools die organisaties kunnen aanwenden.

Lees meer
Werknemers delen, hoe begin je eraan?
Werkgevers

Werknemers delen, hoe begin je eraan?

30 oktober 2020 Mieke ten Haaf

Overweeg om je werknemers te delen met andere werkgevers. Werknemers delen vormt een duurzaam alternatief voor inactieve medewerkers en dure ontslagrondes. Maar daar blijft het niet bij.

Lees meer
Zo houd je je talenten dit najaar gemotiveerd
Werkgevers

Zo houd je je talenten dit najaar gemotiveerd

09 september 2020 Erik Vermeiren

Heel wat organisaties werken nu op een heel andere manier dan ze gewend zijn. Hierdoor hebben je werknemers misschien wel het gevoel dat ze niet meer op de juiste plek zitten. Tijd voor talentontwikkeling.

Lees meer