Vorige

Nieuwe corona-steunmaatregelen: wat verandert er voor de werkgever?

16 juni 2020 Annelies Bries Werkgevers

De superkern keurde al op 6 juni 2020 een aantal maatregelen goed voor het derde luik van het relanceplan. Op vrijdag 12 juni 2020 besloot de superkern om aan dit derde luik nog een aantal maatregelen toe te voegen om de impact van de coronacrisis op onze arbeidsmarkt en economie te beperken. Hieronder vind je een overzicht van de steunmaatregelen die een impact hebben op de werkgever.

Leestijd: Later lezen?

Overzicht nieuwe maatregelen

Het soepele systeem van tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht loopt nog tot 31 augustus. Na deze periode zullen bedrijven die een omzetdaling hebben van 10% gebruik kunnen maken van een specifieke vorm van economische werkloosheid. De werknemer zal 2 dagen opleiding volgen per maand werkloosheid en zal 70% van zijn laatste geplafonneerde loon blijven ontvangen.

Het corona-ouderschapsverlof wordt verlengd tot en met 30 september 2020. Bovendien wordt de mogelijkheid van corona-ouderschapsverlof uitgebreid voor alleenstaande ouders en ouders van een kind met een beperking. Zij zullen ook voltijds corona-ouderschapsverlof kunnen aanvragen en ze zullen recht hebben op een verhoogde uitkering.

Ondernemingen in herstructurering of in moeilijkheden zullen de arbeidsduur kunnen verminderen in afwachting van de hervatting van hun normale activiteit om zo ontslagen te voorkomen. Dit kan via een collectieve arbeidsduurvermindering, door het toekennen van tijdskrediet of via het toekennen van een landingsbaan waarvan de toegang tot de uitkering zal worden verlaagd van 57 jaar tot 55 jaar.

De kosten die door telewerkers gemaakt worden, zullen gemakkelijker kunnen worden vergoed, tot een maximum van 127 euro per maand.

De aftrekbaarheid van kosten verbonden aan de organisatie van evenementen en catering wordt tot 31 december verhoogd van 50% naar 100%.

Bedrijven krijgen een maand uitstel voor het betalen van het btw-voorschot dat normaal gesproken vóór 20 december moet betaald zijn.

Hou er wel rekening mee dat deze maatregelen nog verder uitgewerkt en verduidelijkt zullen moeten worden. Ze zijn voorlopig nog niet officieel gepubliceerd in wetgevende teksten.

Volg ons gratis webinar over de nieuwe steunmaatregelen

Op vrijdag 26 juni van 9u00 tot 10u00 organiseert Acerta een gratis webinar over de reeks nieuwe steunmaatregelen en de verlenging van bestaande maatregelen. Schrijf je snel in.

Schrijf je in

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer
Als je de terugkeer van je medewerkers naar kantoor wil voorbereiden ...
Werkgevers

Als je de terugkeer van je medewerkers naar kantoor wil voorbereiden ...

17 augustus 2021 Miet Vanhegen

Werken op kantoor heeft om verschillende redenen meerwaarde: de sociale cohesie kan worden versterkt, er kan opnieuw live overleg doorgaan, het draagt bij tot het mentaal welzijn van je medewerkers … Wellicht ben ook jij bezig de terugkeer naar de werkvloer ‘na corona’ voor te bereiden?

Lees meer
Tewerkstelling groeit voor het eerst sinds begin coronacrisis
Werkgevers

Tewerkstelling groeit voor het eerst sinds begin coronacrisis

02 augustus 2021 Nele Mertens

Positief nieuws voor de economie, want de negatieve impact van de coronacrisis lijkt verleden tijd. Toch als we kijken naar het aantal arbeidscontracten van bepaalde en onbepaalde duur.

Lees meer