Vorige

Onderhandelingen loonmarge 2021-2022: de regering is aan zet

29 april 2021 Tom Dirix Werkgevers

De onderhandelingen voor het interprofessioneel akkoord (IPA), waarin afspraken rond werk en verloning worden opgenomen, verliepen bijzonder moeizaam. Het grote struikelblok is de loonmarge. De vakbonden hebben aangekondigd niet meer verder te onderhandelen over de loonmarge, en dat betekent dat de regering nu aan zet is.

Leestijd: Later lezen?

Akkoord over welvaartsenveloppe, maar niet over loonmarge

In een poging om de onderhandelingen te laten vlotten, had de regering de dossiers ‘welvaartsenveloppe’ en ‘loonmarge’ losgekoppeld. De sociale partners bereikten dan ook effectief een akkoord over de welvaartsenveloppe. Je leest er hier meer over.

De onderhandelingen over de loonmarge hebben echter niet tot een akkoord geleid. Bovendien hebben de vakbonden aangekondigd dat ze er niet verder over zullen onderhandelen, terwijl ze tot 1 mei hadden om een akkoord te bereiken. Aangezien er geen nieuwe onderhandelingen meer ingepland zijn, zal de regering vanaf 1 mei aan zet zijn om via Koninklijk Besluit de loonmarge vast te stellen voor de periode 2021-2022.

Wat is het discussiepunt bij de loonmarge?

Het grootste discussiepunt gaat over een eenmalige verhoging, bovenop de voorziene maximale loonmarge van 0,4 %, in ondernemingen die, ondanks de coronacrisis, toch nog mooie cijfers konden voorleggen. Het gaat om de hoogte van die verhoging (wel of niet met een plafond), alsook de criteria om te bepalen welke ondernemingen in aanmerkingen zouden komen om over een dergelijk voordeel te kunnen onderhandelen.

Welke andere dossiers wachten nog op een akkoord?

Het IPA omvat naast de welvaartsenveloppen en loonmarge ook nog andere dossiers. Denk maar aan landingsbanen of minimumlonen. Ook deze dossiers wachten op een akkoord om ofwel verlengd of aangepast te worden.

Het blijft afwachten of de andere dossiers, na de publicatie van de loonmarge in een Koninklijk Besluit, nog aan bod zullen komen in het overleg.

Eenvoudig je loonkosten berekenen?

Tijdens een gratis webinar ontdek je hoe je via Acerta’s ‘Budgetmodule’ gemakkelijk loonkostsimulaties kan uitvoeren én alle aanpassingen in een handomdraai kan doorvoeren.

Schrijf je in

Deel dit artikel

Tom Dirix

Geschreven door Tom Dirix

domeinverantwoordelijke kenniscentrum

Gerelateerde artikels

Arbeidsdeal: wat staat er in het akkoord?
Werkgevers

Arbeidsdeal: wat staat er in het akkoord?

06 juli 2022 Annelies Bries

De ministerraad geeft in tweede lezing haar akkoord over de arbeidsdeal. De bedoeling van de arbeidsdeal is om zo veel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. De nadruk ligt op flexibiliteit voor werknemer en werkgever. Wat staat er in het akkoord? Welke maatregelen kunnen we verwachten? We geven je hieronder een overzicht. De maatregelen moeten w...

Lees meer
Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer