Vorige

Ouderschapverlof piekt tijdens de zomermaanden

01 juli 2019 Werkgevers

Tijdens de zomermaanden stijgt het aantal medewerkers dat ouderschapsverlof opneemt fors. Zo hebben mama’s en papa’s die kinderen jonger dan 12 jaar hebben, een hele maand vakantie om bij hun kinderen te zijn. In totaal gaat het om meer dan 6 op 1.000 medewerkers in België die een hele zomermaand afwezig zijn.

Leestijd: Later lezen?

Twee derde van het ouderschapsverlof in de zomer is voor de mama’s

Op basis van cijfers, verzameld bij 40.000 werkgevers, blijkt dat 0,66% van de werknemers speciaal tijdens de zomermaanden ouderschapsverlof opneemt. Het gaat om 8 op 1.000 vrouwen en net geen 5 op 1.000 mannen. Mama’s nemen dus vaker dan papa’s tegelijk met de kinderen vakantie. Uiteraard kan ook in eenzelfde gezin elk van de ouders een maand voor zijn rekening nemen.

De flexibilisering van het ouderschapsverlof biedt meer ruimte

Sinds juni is het mogelijk voor ouders om ouderschapsverlof flexibeler in te zetten. Zo kan een ouder verlof aanvragen voor kortere periodes en is er voor werkgevers en medewerkers meer ruimte om te onderhandelen. Daarbij blijft het uiteraard belangrijk om goede afspraken te maken.

Ouderschapsverlof: Acerta helpt je uit de nood

Er zijn heel wat administratieve formaliteiten bij tijdskrediet of ouderschapsverlof. Laat je ondersteunen door de experts van Acerta.

Meer info

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief.

Schrijf in
Deel dit artikel

Gerelateerde artikels