Vorige

Steeds minder betaald educatief verlof ondanks belang van opleiding

26 augustus 2019 Werkgevers

Combineert jouw werknemer zijn werk met een opleiding? Voor bepaalde – arbeidsmarkt- of loopbaangerichte – opleidingen kan een medewerker educatief verlof aanvragen. Zo kan hij met behoud van zijn loon van het werk afwezig zijn om naar de les te gaan, te studeren en examens af te leggen. Als werkgever kan je dit verlof niet weigeren, maar moet je wel samen met je werknemer een planning overeenkomen.

Leestijd: Later lezen?

Educatief verlof is maar een van vele opleidingsmogelijkheden. Medewerkers die opleidingen volgen zijn multi-inzetbaar in jouw organisatie. Het laat je ook toe om mensen aan te werven op talent en potentieel eerder dan op vaardigheden, die kan je medewerker immers nog aanleren in een opleiding.

Betaald educatief verlof: dalende trend

Slechts 1,9% van de werknemers maakte in 2018 gebruik van betaald educatief verlof. Voor het vijfde jaar op rij zien we een daling. Wie wel een beroep deed op het educatief verlof, bleef daarvoor gemiddeld 51 uur afwezig van zijn job. Dat is ver onder het toegelaten aantal van 120 uur.

De opname van het educatief verlof verschilt per regio. In Wallonië ligt de interesse in het betaald educatief verlof nog lager: maar 1% van de werknemers maakte daar vorig jaar gebruik van deze opleidingsmogelijkheid. In Brussel was dat 1,4%. Dit wil niet per se zeggen dat werknemers niet (willen) bijleren, maar wel dat ze het niet via het stelsel van betaald educatief verlof doen.

Betaald educatief verlof wordt Vlaams opleidingsverlof

In Vlaanderen geldt er vanaf 1 september 2019 een nieuwe regeling. Het betaald educatief verlof wordt er het Vlaams opleidingsverlof. De opleidingen zullen strenger worden gecontroleerd zodat de kwaliteit ervan hoog genoeg is. Daarnaast zal het systeem voor werkgevers transparanter worden, wat de administratie ervan vergemakkelijkt. De impact van de verandering valt nog af te wachten. In Wallonië en Brussel blijft het systeem van het betaald educatief verlof van kracht.

Hervorming aanmoedigingspremie tot Vlaams opleidingskrediet

De aanmoedigingspremie, die Vlaanderen vandaag toekent aan werknemers die tijdskrediet nemen om een opleiding te volgen, evolueert vanaf 1 september 2019 naar het Vlaams opleidingskrediet.  De tussenkomst ontvangt je werknemer bovenop de uitkering van de RVA. Er kan trouwens enkel nog een tussenkomst verkregen worden voor opleidingen die voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een overzicht van de opleidingen die in aanmerking komen vind je in de opleidingsdatabank.

Anders dan vroeger, kan er ook tussenkomst zijn wanneer het opleidingstijdskrediet in de 1/5de vorm wordt genomen. Waar je de aanmoedigingspremie vroeger maar voor beperkte tijd kon krijgen, is nu voorzien dat het Vlaams opleidingskrediet voor dezelfde periode als het tijdskrediet kan genoten worden, dus voor maximum 36 maanden. Een sector- of ondernemings-cao om de mogelijkheid tot tussenkomst te openen, is niet langer vereist in de privésector.

Vragen over het Vlaams Opleidingsverlof?

Volg onze opleiding ‘Vlaams Opleidingsverlof: wie doet wat?’ en je bent meteen mee met de regelgeving.

Volg onze opleiding

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Wat je moet weten over thuiswerk als maatregel tegen het coronavirus
Werkgevers

Wat je moet weten over thuiswerk als maatregel tegen het coronavirus

10 maart 2020

De Belgische regering neemt maatregelen die de verspreiding van het coronavirus in ons land moeten tegengaan. Denk als werkgever aan thuiswerk om je organisatie te beschermen.

Lees meer
KMO-portefeuille wijzigt: subsidies dalen
Werkgevers

KMO-portefeuille wijzigt: subsidies dalen

21 november 2019

De Vlaamse Overheid snoeit in de subsidies, ook in die voor ondersteuning van de kmo’s. Zo wijzigt de kmo-portefeuille in 2 fasen. Vanaf 1 december 2019 daalt het subsidiepercentage met 10%. Op 1 januari 2020 wordt het steunplafond verlaagd.

Lees meer
Hoog tijd voor een bewust opleidingsbeleid
Werkgevers

Hoog tijd voor een bewust opleidingsbeleid

29 oktober 2019

De helft van de werkgevers biedt pas opleidingsmogelijkheden aan zijn medewerkers aan als ze vermoeden dat ze op zoek zijn naar een nieuwe job.

Lees meer