Vorige

The Great Resignation, ook in België?

31 januari 2022 Jackie Klaster Werkgevers

In de Verenigde Staten zouden werknemers meer dan ooit vrijwillig hun job opzeggen. Het fenomeen kreeg de naam ‘The Great Resignation’. Zien we dezelfde trend op de Belgische arbeidsmarkt? Het antwoord is ja, maar in beperkte mate.

Leestijd: Later lezen?

Jobmobiliteit piekt

In het begin van de coronapandemie was er bijna een stilstand op de Belgische arbeidsmarkt. Door de onzekerheid enerzijds en de steunmaatregelen anderzijds, werden er minder contracten van onbepaalde duur stopgezet en minder nieuwe contracten afgesloten.

In 2021 was er daarentegen opnieuw meer mobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt, zeker in vergelijking met het coronajaar 2020. Er werden meer arbeidscontracten beëindigd (+31%), maar ook meer arbeidscontracten afgesloten (+32%). Ook in vergelijking met pre-coronajaar 2019 is er in 2021 een stijging te zien bij zowel de nieuwe (+4,8%) als beëindigde contracten (+18,1%).

Initiatief van de werknemer

Wanneer er een contractbeëindiging was in 2021, was dat meestal op initiatief van de werknemer. Slechts in 17 % was het ontslag op initiatief van de werkgever. Dat is het laagste percentage van de afgelopen drie jaar. Het zijn vooral jongere medewerkers, met een leeftijd tussen 25 en 35 jaar, die hun loopbaan meer in handen willen nemen.

Focus op retentie

Hoe kan je als bedrijf inspelen op die beweging op de arbeidsmarkt in tijden van arbeidskrapte? Je moet enerzijds je bedrijf in de kijker kunnen zetten om het geschikte personeel te vinden, maar anderzijds mag je zeker je retentiebeleid niet vergeten. Het talent dat je al in je organisatie hebt, wil je zeker en vast niet verliezen.

Verhoog de motivatie van je medewerkers door in te zetten op het ABC-model, een wetenschappelijk onderbouwde theorie waarmee je kan inzetten op de basisbehoeften van je medewerkers (Autonomie, verBondenheid en Competentie). Vergeet zeker ook de rol van de leidinggevenden niet, want zij zijn de directe lijn tussen je organisatie en medewerkers. Bij leidinggevenden die het ABC-model toepassen, kan je ongetwijfeld rekenen op een sterk gemotiveerd team.

Aan de slag rond retentiemanagement

Je medewerkers gemotiveerd houden zodat ze bij jou aan boord blijven, hoe pak je dat nu concreet aan? In de workshop retentiemanagement krijg je 3 pijlers aangereikt die je helpen om je medewerkers te behouden, te motiveren en te ondersteunen in hun groei. Met het ABC-model heb je een werkbaar kader in handen om een motiverend hr-beleid uit te bouwen. 

Workshop retentiemanagement Motiveren met het ABC-model

Deel dit artikel

acerta-jackie-klaster.png

Geschreven door Jackie Klaster

Consultant Acerta Career Center

Gerelateerde artikels

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?
Werkgevers

Hoe meet je het aanpassingsvermogen van je medewerkers?

24 mei 2022 Annelies Baelus

Aanpassingsvermogen is de belangrijkste vaardigheid van de toekomst. De arbeidskrapte, economische ontwikkelingen en technologische innovaties zorgen ervoor dat medewerkers zich snel en flexibel moeten kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Maar hoe weet je of je sollicitant wel een goede portie aanpassingsvermogen bezit?

Lees meer
Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt
Werkgevers

Diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt

05 april 2022 Sabine Goossens

De diversiteit aan nationaliteiten neemt toe op onze Belgische arbeidsmarkt, dat blijkt uit ons onderzoek bij zo’n 28.500 bedrijven. Vandaag heeft 15 % van alle werknemers in België niet de Belgische nationaliteit. Het aandeel niet-Belgen op onze arbeidsmarkt volgt een stijgende trend: de laatste vijf jaar is het aandeel op onze arbeidsmarkt gesteg...

Lees meer
Een eerste werknemer: wanneer waag jij de sprong?
Werkgevers

Een eerste werknemer: wanneer waag jij de sprong?

21 februari 2022 Nele Mertens

Heb je al enkele jaren op de teller als zelfstandige? Dan overweeg je misschien om te starten met personeel. 69% van de zelfstandigen die werkgever wordt, werft namelijk binnen de eerste 10 jaar zijn eerste medewerker aan. En jij? Waag(de) jij de sprong al?

Lees meer