Vorige

Thuisblijvende medewerkers? Stuur hen op ontdekkingstocht naar hun talenten!

14 juli 2020 Werkgevers

Dwingt de coronacrisis je mensen tot een ‘staycation’ in eigen land? Dat hoeft niet te betekenen dat ze bij de pakken moeten blijven zitten. Maak nu werk van hun talenten, zodat ze in september ‘verrijkt’ en vol energie weer aan de slag kunnen.

Leestijd: Later lezen?

Waarom je deze zomer in talentontwikkeling moet investeren

Worstel je met de vraag hoe de juiste mensen te vinden en aan boord te houden? Weet je niet goed hoe je je medewerkers mee kan laten groeien met je organisatie? Het antwoord is eenduidig: door te investeren in talentontwikkeling.

Geen beter moment om hiermee van start te gaan, dan de zomervakantie. De zomer is een periode van groei, waarin de zaadjes voor een vruchtvol najaar geplant worden. Reik je medewerkers daarom ook nu mogelijkheden aan om te ontwikkelen en bij te blijven. En faciliteer hen zodat ze gemotiveerd zijn om toekomstgerichte competenties te ontwikkelen.

Leg de drijfveren van je medewerkers bloot

Drijfveren bepalen in grote mate iemands gedrag en motivatie. Zodra een persoon weet wat hem of haar echt ‘beweegt’, en voor welke competenties hij of zij een natuurlijke aanleg heeft, kunnen we beginnen nadenken over hoe we deze best koppelen aan een geschikte rol of functie.

Vertrekken doen we natuurlijk vanuit jouw organisatiestructuur en -complexiteit. Via een Talent Scan bieden we een allesomvattende aanpak, waarbij we competenties, motivatie, zelfinzicht, ontwikkelingspotentieel en je bedrijfscultuur naadloos met elkaar verbinden. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de Talent Motivatie Analyse (TMA), een geïntegreerde methodiek die een brug slaat tussen het gedrag dat een organisatie in huis wil hebben, én het gedrag dat medewerkers en/of kandidaten het liefst vertonen.

Talentcoaching op locatie

Nog een grote troef van zo’n talentontwikkeling traject? Je hoeft er niet eens voor naar kantoor te komen! Waarom zou je ook: ons mooie land herbergt zoveel mooiere plekken die het ontdekken waard zijn. Laat ons er dus samen op uit trekken naar een idyllische binnenlandse locatie. Deze vijf lokale reisbestemmingen hebben we in de aanbieding:

  • Walk in the park: Onze weelderige Vlaamse stadsparken vormen een rustpunt voor zij die even tot zichzelf willen komen. Geen betere plek om je loopbaan terug in handen nemen.
  • Wandelen langs de oevers: Valt je zomervakantie in het water? Gelukkig bestaat ons land voor 6,2% uit H2O. Wil je gecoacht worden met het heerlijk geluid van kabbelend water op de achtergrond, dan is deze bestemming iets voor jou.
  • Bewonder het bos: Ben je natuurliefhebber? Voor een mooie wandeling in het groen hoef je de grens niet over te steken. Wij nemen jou en/of je medewerkers mee naar de mooiste bosrijke gebieden.
  • Op stap in de stad: Talentontwikkeling op maat doe je best in een stad op mensenmaat. Laat je inspireren door het zinnenprikkelende decor van de binnenstad.
  • I like the office: Kom je toch liever naar kantoor? Voor jou blijven we met plezier op post.

Liever een andere bestemming? Laat het ons weten, dan stellen we een ‘uitstap’ op maat samen.

Al je talenten ontplooien?

Reken op de experts van Acerta en ontwikkel deze zomer je personeel.

Personeel ontwikkelen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer