Vorige

Tijdelijke werklozen (nog steeds) aan de slag in de cruciale sectoren

09 april 2021 Ellen Van Grunderbeek Werkgevers

De aanhoudende coronapandemie plaatst werkgevers uit de cruciale sectoren voor zware uitdagingen. Denk maar aan de niet aflatende druk op zorgverleners of aan de oogstpiekperiodes in land- en tuinbouw. Door het verminderde aantal werkkrachten, kunnen ze extra handen gebruiken om piekperiodes op te vangen. Sinds het begin van de coronacrisis kunnen tijdelijke werklozen deze sectoren ondersteunen. Wens je als werkgever beroep te doen op tijdelijk werkloze medewerkers om je onderneming draaiende te houden? We lijsten de mogelijkheden voor je op.

Leestijd: Later lezen?

Wie kan je inzetten?

Wil je tijdelijke werklozen tewerk stellen in je onderneming? Hou dan rekening met hun statuut voor je ze in dienst neemt. Deze vorm van tewerkstelling is enkel mogelijk wanneer de arbeidsovereenkomst tijdelijk of volledig geschorst is wegens overmacht of om economische redenen. Je kan iemand die tijdelijk werkloos is vanwege arbeidsongeschiktheid niet inzetten.

Tijdens deze tewerkstelling ontvangen de medewerkers het afgesproken loon, dat ze cumuleren met 75 % van hun werkloosheidsuitkering.

Kan jij je beroepen op tijdelijke werklozen?

Tijdens de eerste coronagolf konden enkel werkgevers in de vitale sectoren (land-, tuin en bosbouwsector) beroep doen op tijdelijk werklozen. Tijdens de tweede golf werd de maatregel verbreed naar een reeks bijkomende sectoren die sterk te lijden hadden onder de gezondheidscrisis. Zo kunnen sinds 1 oktober 2020 tijdelijk werklozen ook versterking bieden aan de zorgsector (de ziekenhuizen, de woonzorgcentra, de kinderopvang…), het onderwijs of aan de slag gaan als contacttracer.

De federale regering kondigde in het recentste maatregelenpakket (12 februari 2021) aan dat de maatregel voor de inzet van tijdelijk werklozen in de verschillende sectoren zou worden verlengd tot 30 juni 2021. Aan de lijst van de zorgsectoren zijn nu ook de vaccinatiecentra toegevoegd. Deze wet zou binnenkort gepubliceerd worden.

Bovendien kunnen tijdelijke werklozen ook in cruciale sectoren ingezet worden tot 30 juni 2021, volgens een recent Koninklijk Besluit. Niet zeker of jouw onderneming tot de cruciale sectoren behoort? Je kan de lijst hier terugvinden.

Wil jij ook werkpieken kunnen opvangen?

Heb je zelf ook extra handen nodig voor de verhoogde werkdruk, maar behoor je niet tot een van de sectoren die beroep kan doen op de steunmaatregel? Met Bridge van Acerta, vind je tijdelijke werkkrachten.

Ontdek het platform Bridge

Deel dit artikel

ellen-van-grunderbeek-ellips.png

Geschreven door Ellen Van Grunderbeek

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen
Werkgevers

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen

30 september 2021 Miet Vanhegen

Vanaf 1 oktober 2021 is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht, toch kunnen de regionale overheden het dragen van een mondmasker wél nog verplichten. Bovendien kunnen bedrijven ook de vaccinatiegraad binnen hun onderneming opvragen.

Lees meer
Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?
Werkgevers

Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?

29 september 2021 Ellen Van Grunderbeek

Slechts een deel van de economische coronasteunmaatregelen wordt verlengd, dat kondigde de federale regering afgelopen vrijdag aan. Op welke steunmaatregelen zal je niet langer een beroep kunnen doen?

Lees meer
Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer