Vorige

Toekomstgericht verlonen van je medewerkers

01 december 2020 Ellen Roelants Werkgevers

Als het van twee op de drie bedrijven afhangt, zouden de loonstijgingen op basis van anciënniteit herbekeken moeten worden. Dat blijkt uit een online bevraging van Acerta, de KU Leuven en HR Square bij 576 werkgevers in september.

Leestijd: Later lezen?

Is anciënniteit aan verjongingskuur toe?

De ruimte voor loonstijgingen en de verloning op basis van anciënniteit doen wel vaker discussies oplaaien. Loon op basis van anciënniteit wordt daarom door meer en meer werkgevers in vraag gesteld: maar liefst 66% wil de impact ervan herzien. Bovendien voelen deze werkgevers zich gesteund door het regeerakkoord waarin het ook in vraag wordt gesteld.

Flexibiliteit is een gegeerde competentie die de komende jaren verder aan belang zal winnen. Werkgevers en werknemers die snel en flexibel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden zullen minder snel uit de boot vallen. En die flexibiliteit dekt vele ladingen, gaande van thuiswerken tot glijdende werkuren en ook flexibel verlonen, bijvoorbeeld in de vorm van een cafetariaplan. Met een cafetariaplan kom je tegemoet aan de individuele noden van je medewerkers, zowel jong als oud, en geef je hen de kans een verloning op maat samen te stellen. En dat met eenzelfde loonkost.

Resultaatgericht verlonen als uitgangspunt

Corona bracht op vlak van verlonen heel wat veranderingen teweeg. Zo zijn steeds meer bedrijven bereid hun medewerkers te belonen op basis van output. Ongeveer een vijfde zegt vandaag al resultaatgericht te verlonen. Bijna de helft van de werkgevers (49%) lijkt gewonnen te zijn voor prestatiebeloning of variabele verloning, maar heeft nog geen concrete stappen gezet. Iets meer dan de helft (51%) is nog niet helemaal overtuigd van het idee te verlonen op basis van resultaten.

Gelukkig zijn er meerdere opties om je medewerkers optimaal te verlonen, zoals toekomstgericht verlonen. 73,8% van de werkgevers geeft aan bereid te zijn hun medewerkers te belonen wanneer zij actief inzetten op hun duurzame inzetbaarheid. Een ding is zeker: de juiste verloning is bevorderlijk voor de inzetbaarheid van mensen.

Van bedrijfswagen naar duurzame salariswagen

Nog zo’n heilig huisje is de bedrijfswagen. Zelfs het coronavirus krijgt deze geliefde extralegale manier van verlonen niet klein: 53% van de bevraagde werkgevers blijft de bedrijfswagen als een toegevoegde waarde in het loonpakket zien. Slechts 14,5% vindt dat de bedrijfswagen na corona nog maar weinig toegevoegde waarde zal bieden. Voor de overige 33% is de bedrijfswagen niet van toepassing voor hun organisatie.

Ondanks het massale thuiswerk, is de bedrijfswagen dus een blijver. Al spreken we bij Acerta liever over een ‘salariswagen’, want veel werknemers beschouwen het als een extra stuk loon dat bovenal persoonlijk is. Werknemers gebruiken hun bedrijfswagen voor werk- en privéverplaatsingen, wat in de kosten kan schelen. Toch zijn we ervan overtuigd dat bedrijven geleidelijk aan zullen switchen naar een groener wagenpark. Deze vergroening werd eveneens opgenomen in bovengenoemd regeerakkoord.

Flexibel verlonen met een cafetariaplan

Door flexibel te verlonen bevorder je de tevredenheid van je medewerkers en houd je talenten aan boord. Zo is een cafetariaplan een haalbare kaart voor grote én kleine ondernemingen. Onze ervaren consultants helpen je graag op weg.

Cafetariaplan

Deel dit artikel

EllenRoelants_ellips_auteur

Geschreven door Ellen Roelants

Senior Consultant

Gerelateerde artikels

Vier tips om je personeelskosten te berekenen
Werkgevers

Vier tips om je personeelskosten te berekenen

24 september 2021

Heb jij al zicht op je uitgaven voor volgend jaar? Hoog tijd om er werk van te maken, want de deadline voor het indienen van je budget voor 2022 komt razendsnel dichterbij. We zetten je graag op weg met vier tips, zodat je niets vergeet wanneer je je personeelsbudget opstelt en geen onverwachte verrassingen krijgt.

Lees meer
Overschrijding spilindex: gewaarborgd inkomen geïndexeerd
Werkgevers

Overschrijding spilindex: gewaarborgd inkomen geïndexeerd

10 september 2021 Tom Dirix

Het indexcijfer van augustus 2021 heeft de spil van het gewaarborgd gemiddeld minimum maandinkomen (GGMMI) overschreden. Acerta legt uit wat de gevolgen zijn.

Lees meer
Twee trends die duurzame mobiliteit zullen stimuleren bij bedrijven
Werkgevers

Twee trends die duurzame mobiliteit zullen stimuleren bij bedrijven

08 september 2021 Charlotte Thijs

Hoe zal de mobiliteit er in de toekomst uitzien? Acerta licht twee trends toe die zullen helpen om duurzame mobiliteit vorm te geven de komende jaren.

Lees meer