Vorige

Verstrenging corona-maatregelen: waar dien je rekening mee te houden?

25 juli 2020 Ellen Van Grunderbeek Werkgevers

Het zat eraan te komen: de Nationale Veiligheidsraad heeft op donderdag 23 juli 2020 verstrengde maatregelen aangekondigd om de heropflakkering van het coronavirus zoveel mogelijk in te dijken. Deze maatregelen zijn ingegaan op zaterdag 25 juli 2020. Wat moet je als werkgever onthouden?

Leestijd: Later lezen?

Fase 5 gaat voorlopig niet in

De nieuwe versoepelingen (de zogenoemde fase 5), gepland vanaf 1 augustus 2020, gaan voorlopig niet in. Het maximumaantal bezoekers voor privé en publieke evenementen wordt niet opgetrokken. Gezeten recepties en banketten (zowel in vaste als in tijdelijke infrastructuren) met een privékarakter blijven beperkt tot maximum 50 aanwezige personen, op voorwaarde dat deze verzorgd worden door een professionele catering/traiteur onderneming. Ze mogen niet plaatsvinden tussen 1 uur ’s nachts en 6 uur ’s morgens.

Wat betreft gezeten recepties en banketten toegankelijk voor het publiek, zijn deze mogelijk tot maximum 200 aanwezige personen wanneer deze binnen georganiseerd worden, en 400 personen wanneer deze buiten georganiseerd worden. In dat laatste geval is de toestemming van de gemeentelijke overheid nodig. Ze mogen niet plaatsvinden tussen 1 uur ’s nachts en 6 uur ’s morgens.

Uitbreiding mondmaskerverplichting

De mondmaskerverplichting wordt uitgebreid naar markten, rommelmarkten, kermissen, handelsbeurzen en salons, openbare gebouwen (voor het gedeelte dat openstaat voor het publiek), winkelstraten en alle (druk bezochte private en openbare) plaatsen wanneer de lokale overheid dit noodzakelijk vindt. Als kramer of standhouder ben je, net als je klanten, verplicht een mondmasker te dragen. Je lokale besturen zullen nog een lijst opstellen van de plaatsen waar een masker moet worden gedragen.

Aanpassing sluitingsuur nachtwinkels

Het sluitingsuur van nachtwinkels wordt vervroegd van 1u ’s nachts naar 22u.

Verplicht dragen van een mondmasker in de horeca

In de horeca moeten de klanten verplicht een mondmasker dragen, tenzij ze aan tafel zitten. Verder geldt een registratieplicht van de aanwezige bezoekers. Eén klant per tafel wordt verplicht contactgegevens (naam en e-mailadres of telefoonnummer) achter te laten met de uitsluitende doelstelling van snelle contactopsporing. Deze gegevens moet je gedurende 14 dagen bewaren en nadien meteen vernietigen. Deze gegevens worden geregistreerd op een standaardformulier dat de FOD economie ter beschikking stelt op de website. Je kan het formulier hier terugvinden. Wil de klant hier niet aan meewerken, moet je hem of haar de toegang weigeren.

Naast het zaalpersoneel, moet nu ook het keukenpersoneel vanaf 25 juli op elk moment een mondmasker dragen, onafhankelijk de uitgeoefende functie. Een gelaatsscherm kan alleen wanneer het mondmasker niet mogelijk is omwille van medische redenen.

Verder wordt nu ook uitdrukkelijk het gebruik van waterpijp in voor het publiek toegankelijke plaatsen verboden, dus ook in horecazaken, en kan de burgemeester bijkomende lokale maatregelen nemen om de verspreiding van het virus in te dijken, op basis van draaiboeken bij lokale uitbraak.

Op de hoogte blijven van alle corona-ontwikkelingen?

Raadpleeg regelmatig onze FAQ of bereid je voor op het najaar dankzij ons webinar over actuele coronamaatregelen.

FAQ Webinar

Deel dit artikel

Geschreven door Ellen Van Grunderbeek

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

VUB en Acerta: opvallend laag kort ziekteverzuim
Werkgevers

VUB en Acerta: opvallend laag kort ziekteverzuim

18 februari 2021 Kristel Minten

In november en december 2020 ging gemiddeld 1,8% van de werkuren verloren door kort ziekteverzuim, oftewel afwezigheden van minder dan een maand. De cijfers werden vastgesteld op basis van de cijfers van 28.500 bedrijven.

Lees meer
Federale steunmaatregelen: verlengd en uitgebreid
Werkgevers

Federale steunmaatregelen: verlengd en uitgebreid

15 februari 2021 Nele Mertens

Vrijdag 12 februari besliste de federale regering over de steunmaatregelen voor werkgevers en werknemers. In deze blog geven we je een overzicht van de verlengde en nieuwe steunmaatregelen die interessant zijn voor de werkgever.

Lees meer
Steun de vaccinatiecampagne, laat je medewerker(s) als vrijwilliger(s) helpen
Werkgevers

Steun de vaccinatiecampagne, laat je medewerker(s) als vrijwilliger(s) helpen

12 februari 2021 Amandine Boseret

Het coronavaccin geeft werkgevers en werknemers terug perspectief. Als werkgever kan je de vaccinatiecampagne steunen door je medewerkers te laten helpen als vrijwilliger.

Lees meer