Vorige

Wil je meer verkopen? Kies dan voor elektronische betalingen!

16 maart 2021 Zelfstandigen

Je hebt net een handelszaak geopend en wilt die graag snel zien groeien? Bied je klanten dan hun favoriete betaalmethode aan! – in samenwerking met Worldline.

Leestijd: Later lezen?

1 op de 2 klanten betaalt met de kaart

We leven in een hypergeconnecteerde wereld en de gewoontes van de consumenten evolueren. Steeds meer klanten willen met een kaart of via hun smartphone kunnen betalen. Online en in de winkel. Voor grote en kleine aankopen.

In België verloopt meer dan 50% van de betalingen elektronisch. En dat percentage loopt zelfs op tot 80% in de Scandinavische landen, de echte Europese pioniers op dit vlak.

Een essentiële betaalmethode

Je merkt het: elektronisch betalen is een absolute must, in welke sector je ook actief bent. Om nog meer te verkopen, doe je er goed aan jouw klanten een ruime keuze aan betaalmethodes aan te bieden. En elektronisch betalen moet er één van zijn!

5 voordelen van elektronisch betalen

 1. Meer verkopen

  Klanten hebben steeds minder cash op zak. Soms zelfs helemaal geen. Bied hen de mogelijkheid om met een kaart of via hun smartphone te betalen. Zo zet je ook aan tot impulsaankopen, want de klant wordt niet langer beperkt door de hoeveelheid geld die hij bij heeft. Resultaat? Je verkoopt meer en ziet je omzet stijgen.
   
 2. Veiliger dan cash

  Geld in de kassa hebben is altijd een risico. Door elektronische betalingen in je winkel te promoten, loop je minder risico dat je in je winkel of op weg naar de bank overvallen wordt. En je hoeft nooit meer bang te zijn dat je vals geld ontvangt.
   
 3. Onmiddellijk betalen

  Als een klant elektronisch betaalt, met een kaart of een smartphone, dan staat dat geld de volgende dag op je bankrekening. Een eenvoudige en snelle betaalmethode dus. Stel je voor: je levert bestellingen aan huis en een klant heeft geen cash om je te betalen. Met een elektronische betaling ben je altijd zeker van je geld!
   
 4. Minder fouten

  Je maakt je kassa op aan het einde van de dag en komt tot de onaangename vaststelling dat je 50 euro te kort komt... Hoe komt dat? Wellicht door een vergissing bij het geld teruggeven aan een klant. Ja, vergissen is menselijk, maar met elektronische betalingen kan je dit risico aanzienlijk beperken. En dat komt je omzet zeker ten goede
   
 5. Tijd besparen

  De kasopmaak en dagafsluiting, het geld veilig opbergen, één of meerdere keren per week geld naar de bank brengen... Je weet wel hoe dat gaat. Met elektronische betalingen bespaar je tijd. Je drukt aan het einde van de dag een rapport af van alle transacties en hebt gratis toegang tot online rapporten. En omdat je minder geld in je kassa hebt, moet je ook minder vaak naar de bank gaan.

Worldline biedt je oplossingen op maat

Worldline is Europees leider op het vlak van elektronische betalingen en reikt oplossingen aan die aangepast zijn aan jouw behoeften, in welke sector je ook actief bent:

 • Een ruime keuze aan betaalterminals: vast, mobiel of onbemand
 • Alles-in-één Packs met de betaalterminal, technische ondersteuning, een transactievolume, gratis Bancontact-transacties en andere diensten
 • Digitale betaaloplossingen om je aanwezigheid online te versterken
 • Advies bij de keuze van de betaalmethodes die het beste passen bij jouw activiteit

Van een optimaal betaalcomfort gesproken, zowel in je zaak als online!

Welke formule?

Je kan een terminal huren of kopen. Als je een terminal huurt, betaal je elke maand een vast bedrag.  Koop je liever een terminal? Dan is je aankoopbedrag tot 120% fiscaal aftrekbaar.

Houd je het liever eenvoudig met een alles-in-één Pack, inclusief de betaalterminal en de transactiekosten? Worldline bied je een formule aan die perfect bij je past, voor een vast maandelijks bedrag zonder verrassingen.

Exclusieve aanbiedingen voor zelfstandigen

Exclusieve aanbiedingen voor zelfstandigen

 • 12 maanden gratis voor de huur van een betaalterminal (inclusief verzending, updates en bijstand via e-mail)
 • 5 maanden gratis voor een alles-in-één pack, op maat van jouw activiteit.
Meer informatie

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Bijberoeper? Deze 3 tools geven jou meer vat op je zelfstandige activiteit
Zelfstandigen

Bijberoeper? Deze 3 tools geven jou meer vat op je zelfstandige activiteit

20 juli 2021 Els Schellens

Of je nu al een hele tijd aan de slag bent als bijberoeper, of van plan bent om binnenkort te starten: het statuut van bijberoep kan best complex zijn. Volgende tools kunnen jou helpen meer grip te krijgen op je zelfstandige activiteit.

Lees meer
Starten met personeel? Vergeet je arbeidsongevallenverzekering niet
Zelfstandigen

Starten met personeel? Vergeet je arbeidsongevallenverzekering niet

28 juni 2021 Katrien Jonckheer

Ben je zelfstandige en werf je binnenkort je eerste werknemer(s) aan? Vergeet dan je arbeidsongevallenverzekering niet. Acerta geeft een antwoord op enkele veelgestelde vragen over de arbeidsongevallenverzekering.

Lees meer
Wim Ballieu, de man achter Balls & Glory, gaat back to the roots met dark kitchen concept
Zelfstandigen

Wim Ballieu, de man achter Balls & Glory, gaat back to the roots met dark kitchen concept

15 juni 2021

Van witloofrolletjes met hesp tot hachis parmentier: met Wims Deli, een gloednieuw concept zonder restaurant, brengt Wim Ballieu klassieke ovenschotels opnieuw tot leven in de woonkamer van z’n klanten. Wat overblijft, is pure nostalgie. “Ik ga terug naar de roots: gewoon lekker eten waar mensen samen van kunnen genieten.”

Lees meer