Vorige

Boost je circulair businessidee en vertienvoudig je kansen tot slagen

05 juni 2019 Starters

Je hebt een straf businessidee met circulair potentieel en je wilt de markt veroveren? Boost dan je business met het eerste acceleratortraject rond circulair ondernemen in Vlaanderen! De Circulaire Kickstart, een initiatief van The Circular Hub, geeft 10 circulaire vernieuwers de kans om 8 maanden lang een intensief traject te volgen.

Werk onder begeleiding van ervaren experten en mentoren aan je circulaire waardepropositie, businessmodel, product design, marketing,... en leer hoe je je circulaire product of idee winstgevend maakt. Bouw je ondernemersidee uit en schrijf je in tussen 13 juni en 9 september.

Leestijd: Later lezen?
Start circulair

Start circulair, niet lineair!

De Circulaire Kickstart is het eerste programma van The Circular Hub. Onze ambitie is groot: de ondernemerswereld een nieuwe weg doen inslaan richting een circulaire toekomst. Want eerlijk is eerlijk: de lineaire economie is passé en heeft geen toekomstperspectief. Wie wil er nu een bedrijf starten dat binnen 10 jaar out of business is door een tekort aan grondstoffen en talent?

We zijn ervan overtuigd dat elke starter circulair kan starten en zien het als onze missie om starters warm te maken voor een circulaire business mindset. Ons einddoel is dat elke starter circulair onderneemt. Maar wij weten dat een netwerk, kennis, inspiratie en coaching essentiële factoren voor succes zijn.

Start circulair en creëer 10x méér waarde/impact  dan traditionele lineaire starters:

  • 10x je economische waarde/impact  door je producten niet één keer maar meerdere keren te verkopen doorheen verschillende levenscycli. Of door unieke serviceproposities aan te bieden die de levensduur van je producten verdubbelen. Of door waardevolle materialen niet te recycleren maar te hergebruiken.
  • 10x je ecologische waarde/impact door het succes van je nieuwe bedrijf los te koppelen van de grondstoffencrisis. In een circulaire economie gaan grondstoffen niet verloren maar worden ze eindeloos meegenomen in een loop van (her)gebruik. Stel je voor dat jij eigenaar blijft van je grondstoffen en ze eindeloos kan hergebruiken? Hoe zou dat je concurrentiepositie beïnvloeden in een globale markt van schaarse grondstoffen?
  • 10x je sociale waarde/impact want jij zal de lokale economie boosten! Het creëren van circulaire loops voor onderhoud, herstel, hergebruik en recyclage is een hefboom voor de lokale economie en zal zorgen voor jobs, jobs, jobs!

Accelereren kun je leren

Van 13 juni tot 9 september kan je je inschrijven voor het traject en op 27 september nodigen we 20 kandidaat-deelnemers uit om hun idee te pitchen voor een jury. De 10 meest beloftevolle circulaire starters zullen in oktober beginnen met een intensief traject van 8 maanden.

Als je geselecteerd wordt, zullen we je meenemen in een rollercoaster waarin we je van idee tot marktlancering begeleiden, helpen positioneren op de markt door media- en communicatie-inspanningen en je toegang geven tot een exclusief netwerk van circulaire ondernemers en financierders. Het traject bestaat uit verschillende aspecten: een Kickstarter Class, individueel advies, mentorship, een co-workingplek, netwerkevents, enz.

De focus van de Circulaire Kickstart is uniek. De businessinzichten die elke starter nodig heeft zijn de basis van het programma, maar we verrijken die inzichten met skills zoals systeemdenken, circulaire business- en verdienmodellen, nieuwe vormen van samenwerking en het opzetten van een circulaire waardeketen. Door een combinatie te bieden van circulaire thema’s en algemene startup thema’s stomen we je idee klaar voor de ondernemerswereld. Je leert in het traject niet enkel van onze geselecteerde experten en mentoren, maar zeker ook van je collega-deelnemers. Leren van elkaar is een heel belangrijk onderdeel van het programma.

Iets voor jou?

Ben je een starter of pre-starter met visie en wil je de opportuniteiten van circulair ondernemen ontdekken? Kom dan naar de lancering van de Circulaire Kickstart op 13 juni in Gent voor een uniek programma, met onder meer Bert Van Wassenhove, Brigitte Mouligneau en inspirerende circulaire starters (Bao Living, Mic Mac Minuscule en Resortecs). Maak de lancering live mee en wordt deel van de community van circulaire ondernemers. Ontdek waarom circulair starten het nieuwe normaal wordt, luister naar de succesverhalen van circulaire starters en ontmoet de partners en experten van het kickstart-traject.

Werk mee aan de economie van morgen

Schrijf je nu in!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Starters

Zelfstandige worden: op welke kosten moet je je voorzien?

02 januari 2024

Om zelfstandige te worden heb je meestal geen startkapitaal nodig. Maar er komen wel kosten bij kijken. Overloop hier de belangrijkste kostenposten.

Lees meer
Starters

Zelfstandige worden: dé starterspagina

02 januari 2024

Als je voor jezelf wil beginnen, zijn er heel wat knopen door te hakken. Op deze ultieme starterspagina vind je alle vragen die je je best stelt – en de weg naar alle antwoorden.

Lees meer
Starters

Bijverdienen als zelfstandige na je pensioen

30 oktober 2023
Mieke Bruyninckx

Vele gepensioneerden verdienen een aardig centje bij als zelfstandige. Ontdek waar je op moet letten en welke voordelen er zijn aan een zelfstandig statuut, ook op latere leeftijd.

Lees meer