Vorige

Hé, hoe gaat het met jou?

23 april 2020 Werkgevers

Hé, hoe gaat het met jou? Acerta vroeg het aan 238 medewerkers van zijn consult divisie. Aangezien iedereen genoodzaakt is fulltime van thuis uit te werken in deze coronatijden, is dat geen overbodige vraag. Er is immers weinig onderzoek naar de gevolgen van langdurig thuiswerken. Hieronder een overzicht van de resultaten.

Leestijd: Later lezen?

Thuiswerk + gezin = uitdaging

Thuiswerken gaat gepaard met enkele uitdagingen, geven de medewerkers van Acerta Consult aan. Voor 4 op de 10 werknemers van Acerta Consult is de combinatie thuiswerk met het gezin een uitdaging. De voornaamste redenen daarvoor zijn: de combinatie met zorg/ aandacht voor de kinderen (48%) en grenzen afbakenen tussen werktijd en privé (25%).

Maar dat wil niet zeggen dat het niet goed gaat met hen. 93% geeft aan dat het goed met hen en hun familie gaat: ze geven zich een score van 7 of hoger op 10 voor algemeen welbevinden. Bovendien geeft 98% aan dat ze een goede fysieke gezondheid hebben.

Gezond connecteren, tijdig deconnecteren

Toch blijkt uit deze uitdagingen dat deconnectie heel belangrijk is, zeker bij thuiswerken. We weten uit wetenschappelijk onderzoek immers dat er twee soorten mensen zijn: ‘integrators’ (zij laten werk en privé door elkaar lopen) en ‘separators’ (zij houden werk en privé graag gescheiden). De realiteit toont ons dat er in het algemeen meer separators zijn. Daarom is het belangrijk dat er duidelijke regels en afspraken zijn over thuiswerken zodat medewerkers gezond kunnen connecteren, en tijdig kunnen deconnecteren.

Thuiswerken in tijden van corona?

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen via onze FAQ met veelgestelde vragen over corona.

Raadpleeg onze FAQ

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Hoe zorg je voor een optimale work-lifebalans op de werkvloer?

08 april 2024
Miet Vanhegen

Het mentaal welzijn van je werknemers zijn van groot belang en hier preventief op inzetten is een goede zaak. Hoe zorg je nu voor een optimaal evenwicht tussen werk en privé?

Lees meer
Werkgevers

Panel Webinar Acerta Consult: Wat is ESG en waarom moet je hier als organisatie mee aan de slag?

27 februari 2024
Ellen Van Grunderbeek

ESG: een term die overal steeds vaker opduikt in het bedrijfsleven. Maar wat is ESG, hoe zit het met de verplichte rapportering en hoe integreer je dit in je strategie? De experten van Acerta Consult gingen in dialoog met enkele experten uit het bedrijfsleven tijdens het Panel webinar. Wij somden de belangrijkste zaken op.

Lees meer
Werkgevers

(Langdurig) ziekteverzuim op het werk? Zet welzijn hoog op de agenda.

23 januari 2024
Miet Vanhegen

Ziekteverzuim is een aandachtspunt binnen bedrijven. Er zijn vaak onderliggende factoren die aan de basis liggen. Stress, burn-out of overconnectie zijn zaken die voorkomen bij veel organisaties. Mentaal welzijn moet daarom op de kaart staan en onderdeel uitmaken van elk hr-beleid.

Lees meer