Vorige

Ontdek Acerta podcast: de podcast die je HR blik verruimt

04 juni 2020 Werkgevers
Annelies Baelus

Ben jij ook iemand die liever luistert dan leest? Wil je graag je kennis bijschaven, waar én wanneer jij wilt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Acerta lanceert Acerta podcast, een podcast die werkgevers inspireert met de meest actuele hr-thema’s.

Leestijd: Later lezen?

Kick-off aflevering over loonkosten en belonen op maat

Uit Acerta’s bevraging blijkt dat 70% van de werknemers zelf hun loonpakket wil samenstellen. Een verloning op maat van de medewerker, zonder stijging van loonkosten, is dus een hot topic, en meteen ook het onderwerp dat journalist Jan Rummens aankaart met Ellen Roelants, Senior Consultant bij Acerta en expert in de materie. Je hoort er antwoorden op volgende vragen:

  • Wat zijn de algemene trends in flexibele verloning?
  • Zal de coronacrisis een invloed hebben op het loonbeleid van werkgevers?
  • Hoe begin je aan een cafetariaplan?

Om het veilig te houden vond het gesprek plaats via een online meeting. Het eindresultaat is meer dan geslaagd, maar luister en oordeel vooral zelf.

Acert'Audio #1 - Ellen Roelants over een flexibel loonbeleid

Welke topics willen jullie aan bod horen komen in Acerta podcast? Laat het ons weten.

Cafetariaplan: je gids voor flexibel verlonen

Met een flexibel loonbeleid zet je gericht in op medewerkerstevredenheid en trek je nieuw talent vlotter aan. Acerta geeft je de nodige informatie en tools.

Ontdek het cafetariaplan

Deel dit artikel

Annelies Bealus5_acerta

Geschreven door Annelies Baelus

Director Legal, Reward & opleidingen bij Acerta.

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Septemberverklaring van de Vlaamse Regering: maatregelen voor werkgevers

26 september 2023
Evy Schoels

Naar aanleiding van de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering komen er nieuwe of aangepaste maatregelen voor werkgevers. Wat is er precies veranderd en heeft het impact binnen je organisatie? We geven een kort overzicht.

Lees meer
Werkgevers

Winstpremie in de lift

14 september 2023
Liesbeth Goethals

Ondanks moeilijke economische omstandigheden kreeg een iets grotere groep bedienden dit jaar een winstpremie, waarbij het gemiddelde bedrag bovendien steeg. Dat blijkt uit ons onderzoek. De winstpremie is dan ook een interessante manier om je werknemers te belonen.

Lees meer
Werkgevers

Met de fiets naar het werk? Een fietsvergoeding loont!

27 april 2023
Karolien Van Herpe

Donderdag 27 april is de ‘ikfietsnaarhetwerk’-dag. De bedoeling is om op deze dag zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat al heel wat werknemers regelmatig naar het werk fietsen. Vanaf 1 mei zal dat cijfer waarschijnlijk nog stijgen, want een nieuwe cao geeft werknemers in de privésector onder bepaald...

Lees meer