Juridisch nieuws en updates

Als boekhouder of accountant ben je graag je perfect op de hoogte van alle wetsveranderingen, sociaaljuridische berichtgeving en ontwikkelingen binnen je vakgebied. Acerta bundelt alle accurate informatie en helpt je het onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken.

Daarnaast houden we je als Acerta-partner op de hoogte van alle nieuwigheden die jouw werk vergemakkelijken: applicatie-updates in MyAcerta, partnernieuws, nieuwe services of opleidingen.

Overzicht

-

Sociale bijdragen voor zelfstandigen 2020 - De cijfers zijn er

Lees dit artikel
- Wetwijziging

Verhogingen sociale bijdragen niet meer fiscaal aftrekbaar vanaf 1 januari 2020

Lees dit artikel
-

Nieuwe regels voor bestuursmandaten vanaf 1 januari 2020

Lees dit artikel
-

KBO-gegevens aanvullen om de eigenaars van vennootschappen te kunnen registreren in het UBO-register

Lees dit artikel
-

Gedeeltelijke onderbrekingsuitkeringen en zelfstandig bijberoep

Lees dit artikel
-

Verhoging bepaalde uitkeringen op 1 juli 2019

Lees dit artikel
-

Afschaffing carenstijd voor arbeidsongeschikte zelfstandigen

Vanaf 1 juli 2019 krijgen arbeidsongeschikte zelfstandigen al vanaf de eerste dag een ziekte-uitkering, op voorwaarde dat ze langer dan zeven dagen ziek zijn.

Lees dit artikel
-

Betalingsuitstel sociale bijdragen rundvlees- en fruitsector

Ondervind je als zelfstandige betalingsmoeilijkheden door de crisis in de rundvlees- of fruitsector (appelen en peren)? Dan kan je aan je sociaal verzekeringsfonds vragen om de sociale bijdragen van 2019, tweede tot en met derde kwartaal met een jaar uitstel te betalen.

Lees dit artikel
-

Modernisering Vrijwilligerswet is een feit!

Afgelopen zomer kondigden we het al aan: de Vrijwilligerswet zou – meer dan 10 jaar na haar inwerkingtreding – in een modern jasje worden gestoken. Met de publicatie van de wet van 1 maart 2019 is deze modernisering nu een feit. Naast een aanpassing aan de tijdsgeest, werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele bepalingen aan te passen die in de praktijk vaak tot onduidelijkheid en discussie leidden.

Lees dit artikel