Baaldag of katerdag?

04 september 2017

Sommige werkgevers laten hun werknemers toe enkele dagen per jaar thuis te blijven, zonder dat ze een ziektebriefje moeten afleveren. Hoe pakt u zoiets aan? 

We lazen in de krant dat een bedrijf uit Londen werknemers toestaat om vier dagen per jaar thuis te blijven met behoud van loon, bijvoorbeeld als ze te diep in het glas gekeken hebben en opstaan met een kater. Het bedrijf verkoopt concerttickets en wil hun werknemers aanmoedigen zelf naar de concerten te gaan en te genieten van hun avond uit. Wilt u uw werknemers ook een aantal baal- of katerdagen schenken? Dat is makkelijk geregeld.

Ziektebriefje?

Er is geen algemene verplichting om bij ziekte een medisch getuigschrift af te leveren aan de werkgever. U kan deze verplichting wel zelf opleggen:

  • Door de verplichting op te nemen in een CAO;
  • Door de verplichting op te nemen in het arbeidsreglement;
  • Door erom te vragen wanneer de werknemer ziek is.

Er bestaat wel een wettelijke verplichting tot afgifte van een medisch attest voor een bepaalde categorie van werknemers, de huisarbeiders.

Maar voor alle andere werknemers kan u dus evengoed toestaan dat ze in bepaalde gevallen geen ziektebriefje moeten afleveren. Zo staan veel werkgevers toe dat twee keer per jaar en voor een afwezigheid van slechts een dag, geen ziektebriefje vereist is.

Als er toch een verplichting is, of een vraag van de werkgever, dan moet het medisch getuigschrift afgegeven of opgestuurd worden binnen de twee werkdagen.

Arbeidsreglement

Wilt u deze soepelere regels invoeren, dan doet u dit best door ze op te nemen in het arbeidsreglement. Zo zijn alle regels duidelijk en consulteerbaar voor iedereen. Hebt u hier hulp bij nodig, dan kan u terecht bij Acerta Legal Consult.

Voor meer informatie over ziekte en de bijbehorende administratieve verplichtingen, kan u terecht in afdeling 10 van de Sociale Gids op Trefzeker

Deel dit juridisch nieuws en updates
Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates