Doe een dikke trui aan op 12 februari!

12 februari 2019

Dinsdag 12  februari zetten we de verwarming wat lager en houden we ons warm met een extra trui. Kan je als werkgever nog initiatieven nemen als je het milieu een warm hart toedraagt?

Dikketruiendag is een jaarlijks initiatief om ons even te laten stilstaan bij de opwarming van de aarde en om meer aandacht te vragen voor het milieu. Scholen en bedrijven worden opgeroepen om de verwarming een graad lager te zetten en warm te blijven door een dikke trui te dragen. Zijn er nog andere dingen die je kan doen om het milieu te sparen? Jazeker, hieronder vind je enkele tips.

Fietsen naar het werk

Steeds meer werknemers leggen hun woon-werkverkeer af met de fiets. Geen last van files, uitstootvrij en nog aangenaam voor de portemonnee ook. De fietsvergoeding die je als werkgever kan (of moet) toekennen is namelijk vrijgesteld van RSZ-bijdragen en bedrijfsvoorheffing tot een bedrag van 0,24 euro per kilometer.

Je kan als werkgever ook bedrijfsfietsen ter beschikking stellen van jouw werknemers. Gebruiken ze deze zowel voor hun beroep als privé (met inbegrip van het woon-werkverkeer), dan vormt de terbeschikkingstelling een vrijgesteld voordeel. De kosten die u heeft voor het onderhoud van deze fietsen, voor de aankoop van toebehoren en voor het inrichten van een fietsenstalling  zijn aftrekbaar als beroepskost voor 120 procent.

Ecocheques

Extralegale voordelen zijn populair bij zowel werkgevers als werknemers doordat er minder kosten aan verbonden zijn dan aan de toekenning van extra loon. De ecocheque is een voorbeeld van zo’n parafiscaal vriendelijke verloningsvorm. Je kan jouw werknemers tot 250 euro per jaar aan ecocheques geven zonder er RSZ-bijdragen of bedrijfsvoorheffing op te moeten rekenen. Met die ecocheques mag de werknemer enkel milieuvriendelijke producten of toestellen kopen.

Afval sorteren

Niet alleen burgers moeten afval sorteren, ook de Belgische bedrijven moeten dit doen. Hoe je juist moet sorteren hangt af van het gewest waarin je gevestigd bent. Kijk dus zeker na of je alle regels ter zake goed naleeft.

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates