Iedereen een griepprik?

09 oktober 2018

De herfst is in het land en ook griepverschijnselen doen weer hun intrede. Veel werknemers laten zich dan ook inenten. Kunt u uw werknemers dergelijke preventie aanbieden op de werkvloer?

Neem de nodige voorzorgen

De griep is een virus dat zich verspreidt door contact tussen mensen. Ook op de werkvloer kan het virus zich verspreiden. Tips voor het voorkomen van griep, kunt u terugvinden bij Idewe. U kunt uw werknemers aanraden vaak en zorgvuldig de handen te wassen en om papieren zakdoekjes te gebruiken. Maar de meest efficiënte manier om zich tegen de seizoensgriep te beschermen blijft vaccinatie. Volgens de ziekenfondsen kan de griepprik best in de periode oktober tot en met november worden toegediend. 

Gratis griepvaccin

U kunt deze griepprik gratis aanbieden aan al uw personeelsleden. Wie intekent, laat zich dan op uw kosten vaccineren en vermindert zo het risico op besmetting. Dit voordeel dat u aan uw personeelsleden geeft, wordt niet als loon beschouwd door de RSZ. Ook de fiscus beschouwt het als een niet-belastbaar sociaal voordeel. Geen extra kosten voor u als werkgever dus.

Voor meer informatie over de griepprik kunt u contact opnemen met Idewe.

Over ziekte en gewaarborgd loon leest u meer in afdeling 10 van de Sociale Gids op Trefzeker.

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates