Iedereen een griepprik?

31 oktober 2019

De herfst is in het land en in dat klimaat gedijt de griep goed. Veel werknemers laten zich dan ook inenten. Kan je dat organiseren voor iedereen op de werkvloer? 

Elk jaar krijgen we af te rekenen met een periode dat de griep rondgaat onder de bevolking. Dokters kloppen overuren en veel werknemers blijven ziek thuis. Kan je als werkgever de nodige voorzorgen nemen om je werknemers tegen de griep te beschermen?

Neem de nodige voorzorgen

De griep is een virus en dat verspreidt zich door contact tussen mensen. De werkvloer is een voorbeeld van een plaats waar virussen vrij spel krijgen. Je kan je werknemers aanraden vaak de handen te wassen, papieren zakdoekjes te gebruiken in plaats van stoffen en elkaar niet de hand te schudden. Maar de meest efficiënte manier om jezelf tegen de griep te beschermen is via een vaccinatie. Volgens de mutualiteiten wordt de griepprik best in de periode oktober tot en met november gezet.

Gratis griepvaccin

Je kan deze griepprik gratis aanbieden aan al je personeelsleden. Wie intekent, laat zich dan op jouw kosten vaccineren en vermindert zo het risico op besmetting. Dit voordeel dat de werkgever aan zijn personeelsleden geeft, wordt niet als loon beschouwd door de RSZ. Ook de fiscus beschouwt het als een niet-belastbaar sociaal voordeel. Geen extra kosten voor jou als werkgever dus.

Voor meer informatie over de griepprik kan u contact opnemen met Idewe. Wordt je werknemer toch aangestoken ? Dan kan je hier nog eens nalezen wat de gevolgen zijn. 

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates