Invoering mobiliteitsvergoeding: wetgevend kader definitief

07 mei 2018

De “wet betreffende de invoering van een mobiliteitsvergoeding” werd vandaag in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

In ons nieuwsbericht van 27 maart 2018 meldden we u al dat het wetsontwerp over de invoering van de mobiliteitsvergoeding in het Parlement was goedgekeurd. Vandaag verscheen de wet in het Belgisch Staatsblad. De datum van inwerkingtreding werd vastgelegd op 1 januari 2018.

Een aantal aspecten van deze wetgeving zullen nog verder uitgewerkt worden bij Koninklijk Besluit. Wij volgen deze ontwikkelingen uiteraard ook verder voor u op.

U vindt meer informatie over de mobiliteitsvergoeding in het nieuwsbericht van 27 maart en in afdeling 25, IV van de Sociale Gids op Trefzeker.  

Dienstverlening Acerta

Indien u overweegt om een mobiliteitsvergoeding in te voeren in uw onderneming, kan Acerta Consult - Legal & Reward u hierbij ondersteunen. Acerta Consult maakt voor u simulatieberekeningen zodat u kan inschatten welke geldsom uw werknemers zouden ontvangen indien zij hun bedrijfswagen inruilen.

U kan hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen via legal.consult@acerta.be of 016/24 63 45.

Kom meer te weten over dit onderwerp tijdens onze opleiding: Van mobiliteitsbudget tot fietsvergoeding: alle regels in de praktijk.
In deze o0pleiding van een halve dag leert u alle regels rond de verschillende mobiliteitsoplossingen voor uw werknemers en de nieuwe mobiliteitsvergoeding.  

Bron:
Wet van 30 maart 2018 betreffende de invoering van een mobiliteitsvergoeding (1), BS 7 mei 2018.

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates