Op 21 maart flitscontroles in de elektrotechnische en bouwsector.

21 februari 2019

In de elektrotechnische en bouwsector wordt op donderdag, 21 maart 2019 door de sociale inspectiediensten een nationale flitscontrole uitgevoerd

SIOD, de sociale inlichtingen en opsporingsdienst maakt bekend dat er op donderdag, 21 maart 2019 flitscontroles zullen plaatsvinden gericht op de metaal- en de technologiesector. Dit betekent dat werkgevers van onder andere de paritaire comité’s 149.010 en 124.000 kans maken gecontroleerd te worden. Ook de werkgevers van het paritair comité 149.040 lijken niet uitgesloten te zijn.

De bedoeling van deze controles is overtreders laten beseffen dat er een reëel risico is om betrapt te worden. De overheid hoopt op deze manier een mentaliteits- en gedragswijziging om de sociale wetgeving na te leven, te realiseren.

Bereid je voor op een controle

Op de site van de SIOD vind je zowel checklists als guidelines die je kunnen helpen bij deze voorbereiding.

Wil je zeker zijn dat je klaar bent voor deze inspectie? Neem dan contact op met Acerta Legal Consult om de belangrijkste punten waarop de inspectiediensten controleren vooraf te laten auditen. Dit kan via tel. 016/24 23 54 of legal.consult@acerta.be.

Naast deze aangekondigde controles, zullen onaangekondigde controles in de toekomst blijven doorgaan.

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates