Telewerk: een oplossing voor betere mobiliteit?

20 september 2018

Elke dag opnieuw is er weer die eindeloze file die steeds langer lijkt te worden. Werknemers verliezen dagelijks steeds meer tijd op weg van en naar het werk. Hierdoor komen ze niet alleen vaker te laat, maar bestaat de kans dat ze hun interesse verliezen of zelfs van job veranderen. De oplossing? Telewerk. Uit recente studies blijkt dat deze vorm van thuiswerken dan ook enorm in de lift zit.

Telewerk biedt heel wat mogelijkheden

Het is reeds mogelijk om structureel thuis te werken. Met structureel telewerk bedoelt men de vorm van organisatie en/of uitvoering van het werk waarbij, met gebruik van informatietechnologie en in het kader van een arbeidsovereenkomst, werkzaamheden die ook op de bedrijfslocatie van de werkgever uitgevoerd zouden kunnen worden, op een regelmatige basis en niet incidenteel buiten de bedrijfslocatie worden uitgevoerd. In dit geval werkt de werknemer structureel van thuis uit, bijvoorbeeld één dag per week.

Heeft u interesse om een systeem van telewerk in te voeren in uw onderneming? Aarzel dan niet deze pagina op onze website te raadplegen.

Occasioneel telewerk daarentegen, is incidenteel en niet op regelmatige wijze. Hier werkt de werknemer sporadisch eens thuis. Dankzij occasioneel telewerk kan uw werknemer van thuis uit werken wanneer er zich overmacht voordoet of uw werknemer omwille van persoonlijke redenen ertoe genoodzaakt is. Wil u graag meer weten over occasioneel telewerk? Klik hier.

Thuiswerk 2.0: al uw vragen rond reglementering en leidinggeven beantwoord!

Zo maakt u van thuiswerk een succes: zorg voor de juiste juridische omkadering en een flinke dosis knowhow rond leidinggeven op afstand. U leert het in één dag.

Deel dit artikel
Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates