Voert uw bedrijf transacties uit op de beurs? Dan hebt u een LEI (Legal Entity Identifier) nodig. Deze internationaal gestandaardiseerde code dient u verplicht te vermelden bij elke aankoop of verkoop van beursproducten, zoals aandelen, obligaties, warrants, staatsleningen en staatsbonnen. Meer weten? Acerta is uw aanspreekpunt.

De voordelen van een LEI

De Legal Entity Identifier is een gevolg van de informatieplicht die Europa heeft ingevoerd in de nasleep van de financiële crisis. Toen kwam namelijk aan het licht dat heel wat gegevens over financiële transacties onvolledig waren.

Door elke rechtspersoon op de financiële markt een unieke code te geven, stijgt de transparantie. Beleggers kunnen de risico’s beter beoordelen, de operationele kosten worden beperkt en de markt gaat doeltreffende opereren. Alle betrokken partijen kunnen de globale LEI-index namelijk gratis raadplegen.

Wij regelen de LEI graag voor u

Een LEI aanvragen, hernieuwen of transfereren kan enkel via instellingen erkend door het toezichthoudende orgaan, de GLEIF. Bedrijven kunnen echter ook een beroep doen op zogenaamde ‘service providers’, die al het werk uit handen nemen. Acerta is een service provider van Bloomberg US, een toonaangevende wereldspeler in de financiële wereld.​