Waarom kies je voor een cafetariaplan?

Waarom kies je voor een cafetariaplan?

70 procent van de Belgische medewerkers verlangt inspraak in hun loonpakket. Met een flexibel loonbeleid, ook wel cafetariaplan genoemd, beantwoord je deze vraag.

Je medewerkers zelf hun loonpakket laten samenstellen zonder een stijging van de loonkost? Dat kan met het Benefit Motivation Plan (BMP) van Acerta. Met deze uitgebreide dienstverlening, inclusief handige webtool, kiezen je medewerkers aan de hand van een virtueel keuzebudget voordelen die bij hen passen. Als werkgever speel je zo in op de individuele noden van je medewerkers en creëer je meerwaarde voor dezelfde loonkost.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de Belgische medewerkers inspraak willen in de samenstelling van hun loonpakket. Dankzij een cafetariaplan, een vorm van flexibel loonbeleid, kan je inspelen op die wens van je medewerkers. Bovendien is het volledig juridisch correct én kan het ook voor jou als werkgever financieel interessant zijn. Kortom: een cafetariaplan is een win-win voor jou en je medewerkers.

Alle voordelen op een rijtje

De voordelen van een cafetariaplan zijn legio, zowel voor grote als kleine ondernemingen en zowel voor jou als werkgever als voor je medewerkers.
Wij zetten alvast de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

Meer weten? Download onze infographic en bekijk in een oogopslag alles wat je moet weten over een cafetariaplan.

Cafetariaplan van Acerta

Wat kost het je?

Het implementeren van een cafetariaplan brengt geen extra loonkost met zich mee. Tenminste, als je voor het het Benefit Motivation Plan (BMP) van Acerta kiest. Met deze uitgebreide dienstverlening, inclusief handige webtool, kiezen je medewerkers aan de hand van een virtueel keuzebudget voordelen die bij hen passen, zonder dat jouw loonkost stijgt.

Meer weten?

Ben je overtuigd van de voordelen van een flexibel loonpakket voor je bedrijf? Of wil je juist meer weten over de mogelijkheden van ons Benefit Motivation Plan? Luister dan onze podcast over flexibel verlonen. Zo maak je kennis met alle voordelen van een cafetariaplan en krijg je handvaten voor het opstarten van een flexibel loonbeleid in jouw organisatie.