Onboardingapp verhoogt engagement

Een succesvol onthaaltraject op poten zetten – zonder je eigen teams te overbelasten? Het kan ook met een app.

Automatiseer je onboardingproject

Onboarding is een gefaseerd en arbeidsintensief proces, dat best wat focus van je hr-team vraagt. Je onboardingtraject kan je ook via een app regelen. Zo ontlast jij je medewerkers van de vele administratieve taken die bij onboarding komen kijken. En focussen zij zich op wat echt telt: een optimale menselijke aanpak.

Live demo onboardingapp

Acerta ontwikkelde in samenwerking met onboardingspecialist Talmundo een gebruiksvriendelijke webapplicatie die het volledige inburgeringsproces van je nieuwe medewerkers ondersteunt. We richten de app volledig op maat van je bedrijf in. Omdat je hele proces op voorhand doordacht is en vervolgens opgezet via de app, verloopt het traject quasi automatisch.

De Talmundo-app aan het werk zien?

Acerta en Talmundo geven je – online - een live demo. Je ontdekt hoe je de app best inricht om het onboardingproces tijdsefficiënt en vlot te doorlopen – voor al je nieuwe medewerkers.

Contacteer ons voor een live demo

Voordelen onboarding app?

  • Auomatiseer je onboardingproces: de app structureert je onthaaltraject en verlaagt de workload voor je eigen team.
  • Personaliseer je onthaaltraject: de app heeft de look & feel van je organisatie, en talloze opties voor maatwerk: van checklists en welkomboodschappen tot bedrijfsfilmpjes en voorstellingen van collega’s.
  • Deel informatie overzichtelijk: learning pages, arbeidsreglementen, templates, … – via de app deel je broodnodige info en leuke weetjes.
  • Stimuleer tweerichtingsverkeer: upload documenten en verzamel input via vragenlijsten.
  • Verzeker connectie nog vóór de start: geef bij de ondertekening van het contract meteen een login.
  • Houd de vinger aan de pols: met de app hou je voeling met de inburgering van je nieuwe medewerker - ook lang na de eerste dag

Goed onthaald, langer gelukkig samen

Onderzoek van Acerta toont aan dat een derde van de medewerkers ontevreden is over hun onboardingtraject. Bijna 30 % van de pas aangeworven medewerkers verlaat de organisatie binnen het jaar. Zonde van je investering in tijd, mensen en middelen. Een goede onboarding is jouw garantie om talent vlot en blijvend aan boord te halen. Met een onboardingapp breng je een uniform en passend verhaal naar al je toekomstige medewerkers en maak je van hen je meest fervente fans.

Meteen aan de slag met onboarding en de onboarding app?