Samen de kracht van mensen versterken

Rematching

Rematching: talent heroriënteren

De juiste talenten vinden en je medewerkers zo inzetten dat ze je bedrijf ook morgen vooruithelpen? Het is een uitdaging voor werkgevers – zeker met de huidige arbeidskrapte en de snelle digitalisering.

Uit Acerta-onderzoek blijkt dat zeven op de tien werkgevers het moeilijk hebben om openstaande functies in te vullen. Daartegenover staat dat zes op de tien medewerkers willen doorgroeien naar een andere rol binnen het bedrijf – liever dan van werkgever te veranderen. Tijd dus om na te denken over rematching: een vorm van personeelsheroriëntering – in je eigen bedrijf of in een onderneming binnen je werkgeversgroepering.

Proactief aan de slag met talent

Met proactieve rematching breng jij je huidige talenten én de functies die je bedrijf nodig heeft in kaart. Zo blijf je je bewust van de veranderende vaardigheden en interesses van je mensen, en van de nieuwe rollen die ze kunnen en willen invullen. Matchen en rematchen is een continu proces en vraagt om een constante, open dialoog. De meerwaarde? Je zet de individuele sterktes, competenties en drijfveren van je medewerkers optimaal in. 

Toegewijde medewerkers

Onze research wees uit dat 94 % van alle medewerkers gelooft in het nut van rematching. Via ontwikkelingstrajecten kunnen zij immers een rol binnen de organisatie vinden die beter aansluit bij hun interesses en talenten. Of ze krijgen de kans om – via het systeem van werkgeversgroeperingen – in een andere onderneming te floreren. Rematching zorgt er zo voor dat je werknemers goed in hun vel zitten en beter presteren. En het verzekert jou van een duurzaam personeelsbeleid met betrokken medewerkers. Een win-win voor alle partijen!

Nood aan rematching?

Is er binnen jouw organisatie nood aan rematching?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 016 24 53 24.

Of stuur ons een mailtje