Welzijn door leiderschap

Welzijn door leiderschap

Leidinggevenden hebben een grote impact op het welzijn van medewerkers. De balans houden tussen dat welzijn en het halen van resultaat vraagt zowel harde als softe vaardigheden. Acerta Consult zorgt dat leidinggevenden in jouw organisatie de juiste skills hebben en weten in te zetten om deze balans te bereiken. 

Contacteer ons

Wat mag je verwachten?

  • Op maat van jouw noden bepalen we de inhoud en aanpak van onze begeleiding. 
  • Leidinggevenden leren op basis van hun concrete situaties hoe ze bepaalde skills kunnen inzetten. 
  • De focus ligt op het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsstijl die harde en softe vaardigheden combineert zodat deze stijl ook onder druk standhoudt . 

In 4 stappen naar een duurzame win-win:

Stap 1. Scherpstellen van het gewenste resultaat

Op basis van een intake bepalen we wat je anders (gedrag leidinggevende, impact voor organisatie,..) wil zien na onze begeleiding. Idealiter stemmen we ook al af wat er mogelijk is op vlak van budget en timing. 

Stap 2. Voorstel op maat

Op basis van de resultaten uit stap één maken we een voorstel op maat op. In dit voorstel bepalen we de thema’s die aan bod dienen te komen, de aanpak (traject in groep, individuele coaching, een combinatie van beide), en concretiseren we de timing (wat is realistisch om tot resultaat te komen) en het budget. 

Stap 3. De eigenlijke begeleiding

We werken maximaal vanuit de concrete situaties van de leidinggevenden. Op basis hiervan introduceren we methodieken, modellen en handvaten vanuit het principe van "best available evidence". Dit betekent dat onze methodologieën academisch/ wetenschappelijk onderbouwd zijn of dat we vanuit onze ervaring weten dat ze efficiënt en effectief zijn. 

Stap 4. Opvolging

Voor een duurzaam effect zorg je best voor een goede opvolging. Dit kan via groepssessies en/of individuele sessies. Ook houden we regelmatig de vinger aan de pols door met jou te sparren. 

Wil je graag het welzijn op de werkvloer bevorderen?

Wil je graag het welzijn op de werkvloer bevorderen?

Neem dan hier contact met ons op voor een voorstel op maat.

Contacteer ons