De naakte leider

Waarom gezond verstand alleen niet werkt
Intelligent leiderschap, dat is visie succesvol omzetten in realiteit door het inspireren, mobiliseren en ondersteunen van mensen. In een periode waarin economisch en politiek leiderschap in vraag worden gesteld, biedt De naakte leider een houvast. Goed leiderschap is in crisistijd namelijk net zo belangrijk als dat het een uitdaging is. Dit boek reikt handvatten aan en vormt dé inspiratiebron voor doordacht leiderschap.

Over dit boek

De naakte leider kleedt onze leider uit tot op zijn blote huid, om hem zo in al zijn facetten te tonen. Want, zoals de ondertitel het al zegt: leiderschap is meer dan het gebruiken van je brein. Creatief sturen en motiveren door vertrouwen en ruimte te geven aan talent moeten bovenaan het lijstje van onze leidinggevenden staan. De gedetailleerde ontleding van het leiderschap maakt dit boek interessant voor beginners én ervaringsdeskundigen.

Zelfreflectie en verbetering

Net als atleten hebben leiders coaching nodig. Authentieke leiders zoeken voortdurend bronnen om zichzelf bij te sturen. De naakte leider geeft jou een richtlijn naar die verbetering. Het biedt je nieuwe inzichten over je eigen leiderschap en helpt je het te verruimen. Levenslang leren geldt ook, misschien wel in de eerste plaats, voor leidinggevenden.

Authentieke leiders zoeken voortdurend bronnen om zichzelf bij te sturen.

Over de auteurs

Roland Juchtmans en Guy Rigouts brachten samen De naakte leider uit.

Juchtmans werkte als organisatie-adviseur voor meer dan 80 (inter)nationale bedrijven. Zijn leiderschapssysteem wordt vandaag succesvol gebruikt in tal van organisaties.

Rigouts is managing partner bij Rigouts & Co. Hij heeft een brede ervaring met de rol van leiderschap bij veranderingsprojecten in verschillende bedrijven en non-profitorganisaties. Zijn doel? Een meer klantgerichte strategie, met leiderschap als belangrijkste hefboom.

Bestel nu

Ja, ik wens volgende uitgaven te bestellen:

Je gegevens:

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.