Burn-out: van preventie tot herstel

Leestijd: Later lezen?

We kunnen er niet genoeg op hameren: aandacht voor welzijn op het werk houdt je medewerkers fysiek en mentaal fit en veerkrachtig. Zo komt hun talent optimaal tot zijn recht, en dragen ze bij tot een sterke en competitieve onderneming. Dé ziekte van deze tijd is burn-out. Zet volop in op preventie, en neem maatregelen voor burn-out herstel.

Subsidies van de overheid

Sinds 2014 zijn burn-out en stress opgenomen in de Welzijnswet. Burn-out voorkomen behoort tot je plichten als werkgever. De overheid helpt een handje. Zo kun je een subsidieaanvraag indienen om pilootprojecten te financieren rond de preventie van burn-out. Denk daarbij aan informeren en sensibiliseren, preventiemaatregelen uitwerken en toepassen. Benieuwd of en hoe je in aanmerking komt? Lees meer over de procedure en de aanvraagtermijnen.

5 preventiemaatregelen

Burn-out ontstaat door een samenspel van factoren, waarvan je er als werkgever een aantal kunt beheersen:

  1. Zet talent op de juiste plaats: breng competenties in kaart, en zorg voor een rol die daarbij past. Vertrouw op Acerta’s Talent Motivatie Analyse om het talent van je medewerkers te laten renderen voor jou (betere prestaties) én voor hen: motivatie en tevredenheid.
  2. Zorg voor afwisseling en uitdaging, zonder de lat té hoog te leggen. En schep een duidelijk verwachtingskader. Zo weten je medewerkers wat je van hen verwacht, en halen ze meer voldoening uit hun werk.
  3. Creëer optimale werkomstandigheden: waardeer en complimenteer, geef constructieve feedback en bevorder betrokkenheid. Ontdek Me@MyBest© : een frisse aanpak voor evaluatie en feedback.
  4. Communiceer transparant en verlaag de drempel: maak problemen bespreekbaar zodat je kunt ingrijpen voordat burn-out therapie nodig is.
  5. Neem je hr-beleid onder de loep, herken signalen en moedig zelfzorg aan: sensibiliseer over welzijn om de veerkracht te vergroten.
 

Burn-out behandeling

Is een medewerker ondanks je goede voorzorgen toch ten prooi gevallen aan burn-out? Dan helpt burn-out therapie om:

  • oorzaken in kaart te brengen;
  • om te gaan met klachten;
  • symptomen te verminderen;
  • aan zelfzorg te doen;
  • een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Burn-out herstel

Burn-out herstel vraagt soms veel tijd. Afhankelijk van de persoon, de gradatie van de burn-out en andere factoren kan een medewerker maandenlang afwezig zijn. Bij Acerta kun je een boek bestellen dat burn-out grondig toelicht: Help! Mijn batterijen lopen leeg. Het boek Zorg voor je medewerkers is dan weer een must voor werkgevers en personeel in de zorgsector. Om burn-out te voorkomen, kies je het best voor een overkoepelende aanpak rond prestaties, evaluaties en rolverandering.

 

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers Bekijk alle artikels over dit onderwerp