#corona#anderswerken

Deel je werknemers met andere werkgevers

Alternatief tewerkstellen in tijden van corona

Van non-actief naar nieuw-actief

Een deel van de medewerkers werkt noodgedwongen niet momenteel, terwijl bepaalde sectoren zoals de zorg, distributie en veiligheidsdiensten overuren draaien. En nog andere sectoren, zoals de land- en tuinbouwsector, smeken om werkkrachten.

Sommige werknemers met minder of geen werk, willen graag hun steentje bijdragen en  elders bijspringen. Wil je daar als werkgever op ingaan, dan kan dat zeker door je werknemers tijdelijk te delen met een andere werkgever.

Werknemers delen is de oplossing

Welke mogelijkheden heb je als werkgever om je personeel bij te weinig werk, in te zetten bij andere werkgevers? Je wil natuurlijk wel zeker zijn dat je nadien opnieuw op hen kan rekenen.

Of en hoe je je werknemers elders kan laten werken, is strikt gereglementeerd in België. Toch zijn er mogelijkheden.

In welke situatie zit jij?

Ik heb extra werknemers nodig
  • Ik weet niet waar ik extra werknemers kan vinden en zoek naar mogelijkheden.
  • Ik heb al contacten met andere organisaties en heb kandidaat-werknemers klaar staan, maar ik weet niet hoe ik dat concreet realiseer.  
Ik wil mijn werknemers delen
  • Ik weet nog niet waar ik mijn werknemers zou kunnen inschakelen en zoek naar mogelijkheden.
  • Ik heb al contacten met andere organisaties en weet waar ik mijn werknemers kan inschakelen, maar ik weet niet hoe ik dat concreet realiseer.

Opleiding over werknemers delen

Op zoek naar alternatieve samenwerkingsstatuten naast het klassieke arbeidscontract? Volg de opleiding Werken met freelancers, werknemers delen, interim of flexi-jobs. Je krijgt een overzicht van de verschillende statuten met hun risico's, spelregels en tips en tricks.

Schrijf in