Acerta voor Zelfstandigen

Extra pensioen

Aanvullend pensioen opbouwen

Een zaak runnen mag dan een van je grote passies zijn, ooit komt het moment van welverdiende rust. Acerta staat je onderweg naar én tijdens je pensioen bij met bruikbare informatie. We zijn helemaal thuis in deze materie, dus van harte welkom met al je vragen.

Verschillende mooie opties

Het VAPZ, vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen, is vergelijkbaar met het pensioensparen voor privé-personen. Lees meer over het VAPZ.

Met een sociaal VAPZ geniet je extra bescherming: een verzekering arbeidsongeschiktheid en invaliditeit, plus een vergoeding bij moederschapsrust. Ontdek de extra voordelen van een sociaal VAPZ.

extralegaal pensioen extra pensioen vrij aanvullend pensioen
extralegaal pensioen extra pensioen vrij aanvullend pensioen

Als zelfstandige zonder vennootschap kun je je VAPZ verder aanvullen via de interessante pensioenovereenkomst voor zelfstandigenMeer info over de POZ.

Als bedrijfsleider van een vennootschap kun je je pensioenpot vergroten via de individuele pensioentoezegging. Je vennootschap betaalt de bijdrage van deze levensverzekering. Die premie kun je aftrekken van je brutowinst. Nog meer goede redenen voor een IPT?

Acerta, je ervaren pensioencoach

Daarnaast bieden we concrete ondersteuning bij het maken van fiscaal slimme keuzes. Door sociale bijdragen te betalen, bouw je als zelfstandige ondernemer een wettelijk pensioen op. Dat ligt helaas een pak lager dan voor een werknemer. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te bouwen aan een groter financieel speelveld voor later. Acerta kijkt mee naar de beste optie.