Naar inhoud

Home Uw sector

Een veilige haven voor logistiek en maritiem talent

In mei 2010 sloot Acerta een definitief akkoord met Cepa Sociaal Secretariaat, dat gespecialiseerd is in loonberekeningen voor de haven en de logistieke sector. Beide partijen zullen, vanaf 1 januari 2011, hun krachten bundelen in de nieuwe entiteit Acerta Port & Logistics.

Cepa Sociaal Secretariaat, een spin-off van de gelijknamige werkgeverskoepel in de Antwerpse haven, verzorgt de loonberekening van 36 000 havenarbeiders en werknemers uit andere logistieke bedrijven, zowel geconcentreerd rond de haven zelf als elders in Vlaanderen. Ook Acerta was voordien reeds actief in dezelfde sector.

Door het samenvoegen van de gezamenlijke activiteiten komt Acerta Port & Logistics in de logistieke sector aan een totaal van 60.000 loonberekeningen, goed voor een marktaandeel van 20%. De integratie van de activiteiten van Cepa is een nieuwe stap in de marktconsolidatie die binnen de HR-dienstensector in het algemeen en de erkende sociale secretariaten in het bijzonder, wellicht niet aan zijn eindpunt toe is. Voor Acerta creëert het alleszins een interessante schaalvergroting, wat een extra troef betekent om de negatieve gevolgen van de economische crisis op te vangen. Bovenal bezorgt het de groep een stevige positie in de logistieke sector en de havenactiviteiten, die een belangrijke pijler vormen in het Vlaamse en Belgische economische landschap.

Contact
Uw sector
Aanbod
Nieuws
Tools
Acerta Connect voor de transport en logistieke sector
TTL
PADSY +®