Starten als zelfstandig Deliveroo Rider

Heb je er voor gekozen om voor Deliveroo te rijden als zelfstandige? Dan regelt Acerta de administratie rond jouw opstart. Laat je persoonlijk begeleiden door expert advies, zodat je altijd in orde bent met de alle nodige formaliteiten. Bovendien zijn we de goedkoopste in de markt en betaal je de laagste beheerskosten van het land.

Voor 90,50 euro (i.p.v. 145,50 euro) regelen we:

  • je verplichte inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
  • je ondernemingsnummer
  • je btw-nummer
  • je aansluiting bij Acerta sociaal verzekeringsfonds voor je sociaal statuut en sociale bijdrage

Alles wat je moet weten

Hieronder vind je interessante informatie bij jouw start als Deliveroo Rider onder het statuut van zelfstandige.

Het P2P of peer-to-peer statuut houdt in dat je als particulier een dienst mag leveren aan een andere particulier. Je betaalt geen belastingen, maar wat je mag verdienen onder dit statuut is geplafonneerd tot 6.340 euro. Onder dit statuut kan je enkel werken met een deelplatform zoals Deliveroo.

Verdien je meer dan 6.340 euro per jaar, dan heb je een btw-nummer nodig, en ga je aan de slag als je zelfstandige. Je krijgt ook meer voor langere afstanden uitbetaald en krijgt extra bonussen, iets wat Riders onder het P2P statuut niet krijgen.

Ben je nog student? Dan start je best als student-zelfstandige: Je betaalt geen belastingen tot 8.990 euro per jaar en blijft ten laste van je ouders. Je krijgt bovendien niet als zelfstandigen ook meer voor lange afstanden en extra bonussen.

Ben je full-time actief als Rider of werk/studeer je daarnaast nog? Afhankelijk van je antwoord zal je hierin een keuze maken.

  • Studeer je nog, dan kan je best aan de slag als student-zelfstandige.
  • Is je activiteit als Rider je belangrijkste bezigheid en heb je geen arbeidsovereenkomst met een werkgever? Dan start als je als zelfstandige in hoofdberoep.
  • Word je Rider, bovenop je werk in loondienst? Dan worden je sociale rechten gewaarborgd door je werkgever en kan je zelfstandige in bijberoep worden.

Ben je zelfstandige in hoofdberoep? Dan betaal je per kwartaal een sociale bijdrage. In ruil krijg je sociale rechten zoals ziekteverzekering, kinderbijslag (groeipakket) en pensioen. Ben je student of zelfstandige in bijberoep? Dan worden je sociale rechten al geregeld via je ouders of werkgever. Dan gaat het eerder om een solidariteitsbijdrage.

In samenwerking met