Aanvraag overbruggingsrecht wegens gedwongen sluiting

Augustus 2021

BELANGRIJK: Voor de maand augustus hebben enkel discotheken, nachtclubs, reisbureaus die enkel reizen buiten de EU organiseren en activiteiten die daarvan afhankelijk zijn, nog recht op deze uitkering. Zelfstandigen uit de evenementensector kunnen de dubbele uitkering enkel krijgen als het evenement geannuleerd werd. Indien je een andere activiteit uitoefent, kan je mogelijk nog gebruik maken van overbruggingsrecht wegens omzetdaling.

Zelfstandigen, helpers en meewerkende echtgenoten, die hun activiteiten gedwongen moeten sluiten tijdens de COVID-19-crisis, kunnen het dubbel crisis-overbruggingsrecht bekomen voor augustus 2021. Doe hier je aanvraag.

A) Jouw activiteit

BELANGRIJK

Twijfel je of je verplicht moet sluiten? Je vindt een overzicht van alle activiteiten op de site van de FOD Economie

Wie onder de gedwongen sluitingsmaatregelen valt, krijgt het dubbel overbruggingsrecht. Wie hoofdzakelijk afhankelijk is van een sector die verplicht moet sluiten, krijgt ook het dubbele overbruggingsrecht bij een volledige onderbreking van de activiteit. Bij een gedeeltelijke onderbreking, wordt het enkele overbruggingsrecht betaald in geval van aanzienlijk omzetverlies. Een aanvraag indienen doe je hier.

B) Vervangingsinkomen

Je ontvangt onmiddellijk na het verzenden een bevestigingsmail van je aanvraag.

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.