Deel deze pagina

#Bridge

Medewerkers delen met andere werkgevers

Ga voor optimale flexibiliteit

Je organisatie wendbaar houden, je positioneren als aantrekkelijke werkgever, en focussen op de flexibele inzetbaarheid, levenslang leren en retentie van je medewerkers, dat is de uitdaging waar je vandaag en morgen als werkgever voor staat. Hoog tijd om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsvormen die deze flexibiliteit ondersteunen. Wat dacht je van medewerkers onderling delen met andere werkgevers? Om talent uit te wisselen, om pieken en dalen op te vangen of om kosten te delen bijvoorbeeld. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat 2 op 3 werkgevers ervoor open staan.

Ga voor een juridisch sluitende oplossing

 • Werkt je werknemer nu al voor verschillende entiteiten/meerdere werkgevers? Of stel je medewerkers intra groep ter beschikking? Wil je weten of dat juridisch correct is?
 • Wil je samen met een andere werkgever een werknemer delen op een juridisch correcte manier?

Ga voor het optimaal inzetten van talent

 • Ben je als werkgever op zoek naar werknemers die je tijdelijk kan ‘lenen’?  Acerta biedt je support bij het zoeken naar competente werknemers die ook matchen met jouw bedrijfscultuur
 • Heb je  werknemers die aangeven dat ze ‘zuurstof’ nodig hebben en even toe zijn aan iets anders? Maar heb jij dat ‘iets anders’ niet in huis? Heb je langdurig zieke werknemers waarvoor je zelf geen gepaste taken hebt? Dan kan je ze delen met een andere werkgever. De loopbaanexperten van Acerta bieden support bij het zoeken naar een nieuwe professionele uitdaging die optimaal aansluit bij iemands talenten , waarden en arbeidsmogelijkheden.  

Acerta staat je bij

Wist je dat het in België in principe verboden is om personeel ter beschikking te stellen, maar dat er uitzonderingen bestaan?

De arbeidswetgeving kent meerdere mogelijkheden  om dit helemaal juridisch correct te organiseren in functie van de wensen en behoeften van de werkgever. Acerta heeft de juridische en psychologische kennis in huis om “werknemers delen” te realiseren: met Bridge van Acerta bieden we jou een totaaloplossing waarmee werknemers delen vlot en correct verloopt: een win-win voor jou én je medewerkers!

Meer weten? Neem contact op!

Optimaal geregeld met Bridge

Met Bridge van Acerta beschik je over een globaal en geïntegreerd proces om volledig wettelijk werknemers te delen.  Zowel jij, de andere betrokken werkgever(s) als je werknemers zijn 100% zeker dat alles in orde is.

Wat kan je verwachten?

 • Een strategische blik op hoe medewerkers delen jouw organisatie vooruit kan helpen
 • Audit van je bestaande “samenwerkingssituatie” (werk je juridisch correct?)
 • Aangepaste contracten en overeenkomsten die jouw samenwerking tot in de puntjes regelen
 • Administratie, aangiftes en verwerking in de loonlijn piekfijn in orde
 • Support bij optimaal inzetten van de gedeelde werknemer
Sla jij de brug? Neem contact op!

Enkele voorbeelden uit de praktijk:

Meerdere dokters vormen een groepspraktijk en nemen samen voltijds 1 secretaresse in dienst voor de administratieve ondersteuning. Zo vermijdt elke arts dat hij een deeltijdse secretaresse in dienst moet nemen en kunnen ze de secretaresse flexibel inzetten.  

Verschillende provinciale diensten van Teleonthaal zoeken een gespecialiseerd IT-profiel. Ze werven samen één voltijdse IT’er aan die flexibel ingezet wordt over de verschillende provinciale diensten. Zo wordt de loonkost gedrukt.

Landbouwbedrijven delen samen (seizoens)arbeiders die piekperiodes in oogst opvangen (binnen – buitenwerk – oogsten – verpakken) zowel in familiale bedrijven (man en vrouw met eigen landbouwbedrijf) als in naburige bedrijven in dezelfde regio/streek.

Drukkerij schooldrukwerk heeft in lente/zomer weinig drukwerkaanvragen en deelt personeel met een drukkerij voor festivalmateriaal.

 • HR verantwoordelijke staat op payroll A en werkt voor A en B.
 • Nood om HR beleid te stroomlijnen tussen bedrijven, HR-verantwoordelijke werkt voor de twee werkgevers.

Masterstage binnen bedrijven: learning on the job bij een andere dienst binnen hetzelfde bedrijf.