Deel deze pagina

#Bridge

Medewerkers delen met andere werkgevers

Ga voor optimale flexibiliteit

Je organisatie wendbaar houden, je positioneren als aantrekkelijke werkgever, en focussen op de flexibele inzetbaarheid, levenslang leren en retentie van je medewerkers, dat is de uitdaging waar je vandaag en morgen als werkgever voor staat. Hoog tijd om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsvormen die deze flexibiliteit ondersteunen. Wat dacht je van medewerkers onderling delen met andere werkgevers? Om talent uit te wisselen, om pieken en dalen op te vangen of om kosten te delen bijvoorbeeld. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat 2 op 3 werkgevers ervoor open staan.

Ga voor een juridisch sluitende oplossing

 • Werkt je werknemer nu al voor verschillende entiteiten/meerdere werkgevers? Of stel je medewerkers intra groep ter beschikking? Wil je weten of dat juridisch correct is?
 • Wil je samen met een andere werkgever een werknemer delen op een juridisch correcte manier?

Acerta staat je bij

Wist je dat het in België in principe verboden is om personeel ter beschikking te stellen, maar dat er uitzonderingen bestaan?

De arbeidswetgeving kent meerdere mogelijkheden  om dit helemaal juridisch correct te organiseren in functie van de wensen en behoeften van de werkgever. Acerta heeft die juridische expertise in huis en heeft bovendien de hr-ervaring en kennis om “werknemers delen” te realiseren: met Bridge van Acerta bieden we jou een totaaloplossing waarmee werknemers delen vlot en correct verloopt: een win-win voor jou én je medewerkers !

Meer weten? Neem contact op!
Waarom medewerkers delen?

Waarom medewerkers delen?

 • Om pieken en dalen in je personeelsbezetting op te vangen (bv. seizoensarbeid)
 • Om ook bij kalme momenten je werknemers aan de slag te houden, via een andere werkgever
 • Om je personeel de kans te geven om elders kennis en ervaring op te doen
 • Om de talenten van je medewerkers te ontwikkelen met een stage of leertraject elders (learning on the job)
 • Om als bedrijf zelf te leren van tijdelijke werknemers met andere achtergrond
 • Om deeltijdse functies in te vullen (bv. een IT’er die gedeeld wordt door twee werkgevers)

 

Iets voor jou? Contacteer ons

Optimaal geregeld met Bridge

Met Bridge van Acerta beschik je over een globaal en geïntegreerd proces om volledig wettelijk werknemers te delen.  Zowel jij, de andere betrokken werkgever(s) als je werknemers zijn 100% zeker dat alles in orde is.

Wat kan je verwachten?

 • Een strategische blik op hoe medewerkers delen jouw organisatie vooruit kan helpen
 • Toegang tot een platform om de juiste match te vinden
 • Audit van je bestaande “samenwerkingssituatie” (werk je juridisch correct?)
 • Aangepaste contracten en overeenkomsten die jouw samenwerking tot in de puntjes regelen
 • Administratie, agiftes en verwerking in de loonlijn piekfijn in orde
 • Een juridisch totaalpakket dankzij een partnerschap met SBB. Niet enkel de rechten en verplichtingen van jou als werkgever en je werknemers, maar ook alle vennootschapsrechtsrechtelijke aspecten, je boekhouding en de BTW.
 • Matching van cultuur en/ofleiding,  profiel/talent geven en de nodige ondersteuning daarbij à ook onder aparte tab
Sla jij de brug? Neem contact op!

Wat zijn de voordelen?

 • Meerdere dokters vormen een groepspraktijk en nemen samen voltijds  1 secretaresse in dienst voor de administratieve ondersteuning. Zo vermijdt elke arts dat hij een deeltijdse secretaresse in dienst moet nemen en kunnen ze de secretaresse flexibel inzetten.                                                                                                                                                                                                 
 • Verschillende provinciale diensten van Teleonthaal zoeken een gespecialiseerd IT-profiel. Ze werven samen één voltijdse IT’er aan die flexibel ingezet wordt over de verschillende provinciale diensten. Zo wordt de loonkost gedrukt.
 • Landbouwbedrijven delen samen (seizoens)arbeiders die piekperiodes in oogst opvangen (binnen – buitenwerk – oogsten – verpakken) zowel in familiale bedrijven (man en vrouw met eigen landbouwbedrijf) als in naburige bedrijven in dezelfde regio/streek.
 • Drukkerij schooldrukwerk heeft in lente/zomer weinig drukwerkaanvragen en deelt personeel met een drukkerij voor festivalmateriaal.
 • HR verantwoordelijke staat op payroll A en werkt voor A en B
 • Knelpuntenberoepen delen (chauffeurs tussen bouwbedrijven, verpleegkundigen tussen zorginstellingen, schoonmaakdienst in kantorengebouw)
 • Masterstage binnen bedrijven: learning on the job bij een andere dienst binnen hetzelfde bedrijf
 • Nood om HR beleid te stroomlijnen tussen bedrijven, HR-verantwoordelijke werkt voor de twee werkgevers
Lees er alles over in de whitepaper
Gratis webinar: hou je werknemers aan het werk met Bridge

Gratis webinar: hou je werknemers aan het werk met Bridge

Je loonkost drukken door tijdelijk werknemers uit te lenen? Of net makkelijk tijdelijke werkkrachten aanwerven? Dat is wat we doen met Bridge. We brengen vraag en aanbod bij elkaar en/of zorgen voor een duurzaam én juridisch correcte begeleiding van A tot Z wanneer je zelf de juiste partners heb gevonden om werknemers te delen.

Graag meer informatie over het delen van werknemers? Bekijk gratis het webinar en kom er alles over te weten.

Herbekijk het webinar
Bridge by Acerta in ESF Talance project

Bridge by Acerta in ESF Talance project

De “war for talent” is nog niet voorbij. Onder de noemer TALANCE bundelen vier sectororganisaties WOODWIZE, COBOT, IVOC en EDU+ hun krachten om bedrijven te ondersteunen in een inclusieve benadering rond instroom en retentie van medewerkers. Acerta is partner in TALANCE met het deelplatform Bridge.

Bridge by Acerta verbindt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en legt bruggen tussen ondernemingen om onderling werknemers te delen. Doel is het aanwezige arbeidspotentieel zo goed mogelijk te benutten en talenten die reeds aan boord zijn, ook aan boord te houden. Bridge by Acerta maakt het mogelijk voor werknemers om maximaal mobiel te zijn op de arbeidsmarkt met het oog op duurzame inzetbaarheid en inclusieve loopbanen, een echte troef in de war for talent.

Bridge by Acerta in ESF Careerflow

Bridge by Acerta in ESF Careerflow

Acerta is partner in ESF Careerflow waarbij VDAB inzet op duurzame “werk-werktransities”. Daarbij stapt een werknemer van de ene naar de andere werkgever over, zonder periode van werkloosheid of inactiviteit, of vooraleer er sprake is van een ontslag. Die overstap kan tijdelijk of permanent zijn.

Het project biedt constructieve oplossingen aan werknemer tijdelijk of permanent te delen met andere werkgevers. Acerta begeleidde in het kader van dit project al tal van organisaties (Parsimon, Telenet, Inagro) in verschillende sectoren in deze werk naar werk transities.